Lätt seger för Global Weather

Publicerad:
Efter en snabb avslutning var Global Weather och Magnus Jakobsson, i hästägarkläder, ohotade i V4-finalen. Foto: Lennart Kihlman

Femårige Global Weather vet sannerligen var mållinjen är belägen.

På tio starter har det blivit sex vinster och den senaste tog han vid Färjestads lunchtrav under måndagen.

Han har en väldigt bra inställning, berömde Magnus Jakobsson.

Det blev rejäl körning från start i V4-finalen när Global Weather från ett sjättespår bakom startbilen tog sig förbi invändige Eraja Jaam. Efter en öppning på 10,5/500 meter över lång distans fick Jakobsson sedan bestämma tempot en bra bit i loppet och 2 000 meter passerades på 17,0.

I en snabbare avslutning stack sedan Global Weather undan med ett par säkra längder.

– Jag tycker att han var fin i loppet. Det var en rejäl körning inledningsvis för att vara över lång distans men sedan var det lugnt, kommenterar Jakobsson om loppet.

Mycket att göra

Det här var den tredje starten för Global Weather efter ett uppehåll på 14 månader.

– Hade en framhälta som inte gick att behandla bort utan det var en inflammation i skelettet och det enda som hjälpte var att vila. Tanken nu är att tävla på så länge banorna är fina, jag vill inte ta ut honom på frusna banor. Än så länge tävlar han med fyra järnskor och när vi lättar lite på utrustningen tror jag att det kan bli riktigt bra, berättar Jakobsson.

Det var spetsvinster som gällde rakt över inom V4-spelet.

Gandalf Jaam tog ledningen i en återkallad start och när loppet kom iväg i det andra försöket så sände Jonas Moberg sin häst till ledningen på nytt. Sedan var Gandalf Jaam ohotad när han tog sin andra raka seger från favoritpositionen på tiden 14,1 över kort distans.

I V4-3 var Kriteriefinalisten Twigs Honor favorit och från ett bakspår löste det sig nästan oförskämt bra. Ulf Ohlsson attackerade från femte par utvändigt i den andra kurvan och när han kom fram till Emerick så släppte Stefan Persson trots att det första varvet öppnades på långsamma 15,2.

Från ledningen vann sedan Twigs Honor säkert med Emerick fast i rygg och vi noterar även en bra avslutning från Dansken, efter ett lopp i andra par utvändigt.

I V4-1 var det Make My Drem som kom till ledningen med sin tränare Jörgen S Eriksson och vann före en starkt avslutande Firstclass U.M.

Gjorde reklam

Den 1 november startar Ole Johan Östre en filial på Färjestad och i det sjätte loppet gjorde han reklam för sig. Det var ett inskolningslopp för treåriga kallblod som han vann med Särpekongen efter att ledande Vesle Tora tappat farten i den sista kurvan.

Även i det andra kallblodsloppet blev det dramatik i den sista kurvan. Här var det ledande Haugestad Duft som galopperade, men han hittade stilen igen och vann före en positiv Bragetulla.

I det sista loppet för dagen körde Carl Johan Jepson Mallory Square till ledningen varvet från och det blev en säker favoritseger före Doesn't Matter.

Artikeltaggar

Jonas MobergMagnus JakobssonTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare