Bekräftat fall av coronasmitta på skolbygget – arbetet pågår som vanligt

Publicerad:
En person på skolbygget i Arvika har bekräftad coronasmitta. Arbetet rullar på som vanligt, enligt Magnus Grude, Serneke, som konstaterar att företaget följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Arkivbild. Foto: Kerstin Herö

Skolbygget i Arvika har drabbats av ett bekräftat coronafall. Arbetet kommer att fortsätta som vanligt, berättar Magnus Grude, arbetschef för Serneke i Värmland.

Det var under söndagen som en av arbetarna på skolbygget i Arvika bekräftades smittad av corona. Det handlar om ett bekräftat fall av hundra medarbetare, säger Magnus Grude, som är arbetschef för byggföretaget i Värmland.

Det påverkar inte arbetet speciellt mycket i nuläget, enligt Grude.

– Det rullar på som vanligt och vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och restriktioner till hundra procent.

– Det är en person av hundra än så länge, så får vi se om det sprider sig på arbetsplatsen, men det har jag svårt att tro.

De närmaste arbetskamraterna till den coronasmittade ska också bli testade.

– Så vi får se hur det faller ut.

Rekommendationer

Serneke har ända sedan coronapandemin drog igång följt Folkhälsomyndighetens restriktioner och rekommendationer, enligt Grude.

Det handlar bland annat om möjligheter till handtvätt och handsprit, inte samåka flera stycken i en bil, hålla avstånd på raster och bara åka en åt gången i hissen.

– Vi har informerat alla företag på arbetsplatsen att vi har en smittad. Vi har även gått ut med förtydliganden om hur vi ska jobba på arbetsplatsen.

Företaget har även uppdaterat sig på om Folkhälsomyndigheten har gått ut med några nya riktlinjer.

– Det ändrar sig lite från dag till dag, men vi kunde inte få fram att vi skulle göra något mer än vad vi har gjort.

"Säkra före det osäkra"

Under måndagen skulle Arvika kommun ha en workshop med lärare i en av de färdigbyggda delarna av skolan, men den ställdes in.

Den delen av byggnaden är egentligen helt isolerad från byggarbetarna.

– Men vi valde att ta det säkra före det osäkra, säger Christian Persman, projektledare för den nya högstadieskolan.

Artikeltaggar

ArvikaChristan PersmanCoronavirusetFolkhälsomyndighetenSernekeVård och omsorg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare