Hoppa till huvudinnehållet

Nilsby IK fortsatt med i toppen

Publicerad:
Nilsby IK tog 3 poäng hemma mot Fristad GoIF efter seger med 4-3. Foto: Arkiv

Det blev en uddamålsseger för hemmalaget Nilsby IK i matchen mot Fristads GoIF i Division 1 västra. Värmlandslaget vann till slut med 4-3 efter ett avgörande av Daniel Jonsson och hänger därmed fortsatt med i toppen av tabellen.

– Vi vill vara med och störa runt strecket, säger Robin Granlund, tränare Nilsby IK.

Nilsby IK inledde matchen starkt hemma mot Fristads GoIF med två snabba mål och såg ut att gå mot en komfortabel seger. Matchbilden blev däremot jämn och efter en tidig reducering av bortalaget i den andra perioden så va det endast ett mål som skilde lagen åt inför den tredje perioden.

– Jag känner helt klart att våran första period är den bästa i matchen, efter den så börjar vi titta mycket boll vilket gör att Fristad börjar skapa mer lägen, säger Robin Granlund, tränare Nilsby IK.

Den tredje perioden bjöd på mycket gällande både mål och utvisningar. Redan i periodens inledande minut kunde hemmalaget utöka sin ledning genom Ludvig Ehn. Men glädjen blev kortvarig då Fristad svarade med att både reducera och sedan kvittera matchen till 3-3 några minuter senare. Nilsby kunde till slut sätta punkt på matchen genom ett avgörande av Daniel Jonsson och skriva slutsiffrorna till 4-3 (2-0, 0-1, 2-2).

Segern innebär att Nilsby fortsätter att hänga med i toppen av tabellen och har möjlighet att upprepa den gångna säsongens framgång med att nå en kvalplats.

– Jag tror att vi har lika bra chanser som alla andra lag att nå ett kval i år. Vi vill vara med och störa runt strecket och hänga med där uppe, Säger Robin Granlund.

I Division 1 västra vann även Hagfors IBS mot IBK Kungälv med 6-5, Karlstad IBF mot Sandareds IBS med 7-6 samt Skoghalls IBK mot Stenungsunds IBK med 9-4.

Artikeltaggar

Division 1 västra herrHagfors IBSInnebandyKarlstad IBF UngdomNilsby IKSkoghalls IBK Herr

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.