Fyra Goophästar till BC-finaler

Publicerad:
Eagle Eye Sherry vid sin seger. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Topptrav på Solvalla under söndagseftermiddagen där tre och fyraåriga hästar gjorde upp om platser till Breeders Crownfinalerna på Sundbyholm söndagen den 8 november där förstaprisen är 800 000 kronor.

Björn Goop hade totalt elva hästar till start som han fick låta andra kuskar köra eftersom han själv var i Milano där han blev tvåa i Lotterian med Face Time Bourbon.

En kvartett Goophästar var bland de fyra främsta och tog finalplatser. Två Lökenehästar visade fortsatt toppform för Okasvinnaren Eagle Eye Sherry var klart bäst i ett lopp för de treåriga stona. Stefan Persson styrde tidigt fram i dödens varifrån hon höll sig ifrån sig de övriga på upploppet.

En toppinsats som man för några månader sedan inte trodde hon var kapabel till men nu är det ingen skräll om hon från innerspåret bakom vingen vinner finalen.

Vann överlägset

San Moteur som blev tvåa i kriteriet kördes åter av Per Lennartsson som tacksamt kunde konstatera att Robert Bergh och Jorma Kontio körde alldeles för snabbt under inledningsvarvet varför San Moteur trots femtespår i slutkurvan vann med flera längder.

Ägaren Håkan Arvidsson fick som tredje person välja spår och tog spår fyra i finalen.

Carl Johan Jepson fixade de två övriga finalplatserna åt Goop. Han inledde med det treåriga stoet Hill´s Angel som mitt på upploppet såg ut att vinna men Peter Untersteiners Global Brilliance kontrade till seger.

Fort Knox kvalade som trea in i finalen för de fyraåriga hingstarna som ser ut att bli något extra då både Derbyvinnaren Hail Mary och Europaderbyvinnaren Power vann sina semifinaler med Robert Bergh.

– Han vet själv hur bra han är, det är det roligaste. Han har ett jäkligt självförtroende, sa Powers skötare My Hedberg.

Artikeltaggar

Björn GoopCarl Johan JepsonHåkan ArvidssonRobert BerghSolvallaTravV75

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare