The Hebbe Sisters är en färgsprakande upplevelse

Skivor
PUBLICERAD:
Foto: Alexander Kenney

Värmländska gruppen The Hebbe Sisters är tillbaka med sitt tredje album. Denna gång bjuder dom på en färgsprakande musikalisk upplevelse med träffsäker skönsång och stilfulla arrangemang. Syskontrion fullkomligt leker sig fram och det svänger redan från första ton till att den sista klingar ut.

Jazz It up and Move hyllar swingjazzen och innehåller såväl nyskrivet material som välkända klassiker. Med ett energiskt och sprudlande grepp botaniserar den värmländska gruppen i genren på ett uppfriskande sätt. Musikaliteten är det inget snack om - syskontrion uppvisar musikalisk toppform och både briljerar som imponerar med sin alltjämt stabila stämsång. Likaså bör kvaliteten i det musikaliska ackompanjemanget, signerat Jan Adefelt Swingtime Trio, lyftas.

The Hebbe Sisters har skapat ett generöst och gediget album som utstrålar ren och skär musikglädje. Dom förtjänar att uppmärksammas ordentligt - inte bara för den fantastiska stämsången och smittsamma energin, utan också för deras begåvade sätt att hålla genren synlig och igång. För det gör dom sannerligen, inte minst med ett album som detta.

Bästa låt: All of Me

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.