Second hand butik i Haga lockar glada kunder

Publicerad:
Fiffi Jenkins, Patsy och Tage har bott i Karlstad sedan årsskiftet och trivs bra i hennes butik. Foto: Elin Johansson

I mars öppnade den nya second hand-butiken i Haga, "Jiffis Smart Fashion" som drivs av Fiffi Jenkins. När hon flyttade till Karlstad vid årsskiftet kände hon att det var något som fattades i området.

– Wow, jag kunde öppna min butik som jag drömt om, berättar hon.

”Jiffi’s Smart Fashion” ligger i en liten lokal vid Hagatorget. Längst väggarna står det svarta klädställningar med färgkordinerade kläder, på väggarna ovanför sitter det speglar och golvet är svart- och vitrutigt. I mitten av rummet står ett glasbord med skor på. I rummet finns en svart spiraltrappa som leder ner till en lokal under butiken.

Fiffi Jenkins flyttade från Stockholm i början av året. Hon flyttade hit på grund av familjeskäl. Hon har intresse för mode och styling och jobbade med det i Stockholm under flera år. Hon menar att man måste ha ett öga för mode för att kunna jobba med det.

– Jag tror folk är mer medvetna nu och jag gillar att ge folk en egen stil.

När hon flyttade till Karlstad hade hon inget jobb, utan bestämde sig för att öppna en klädbutik med begagnade varor. Hon hittade snabbt en lokal och började inreda den efter sin egen stil.

– När jag öppnade här blev många kunder väldigt glada.

En unik stil

I butiken finns det kläder, skor, smycken och andra accessoarer för alla olika stilar. Fiffi Jenkins åker runt och hämtar kläder som passar in i hennes koncept, men det kommer även besökare och kunder som lämnar sina kläder.

Just samma eftermiddag som vi var på besök kommer det in en tjej med två påsar fyllda av kläder.

– Nu får du ser hur det kan gå till, säger Fiffi Jenkins.

Färgglada kläder hänger på galgar längst väggarna i butiken.
Färgglada kläder hänger på galgar längst väggarna i butiken. Foto: Elin Johansson

Hon tar upp alla plaggen och gör ett urval. Många plagg hamnar i en hög som kommer att hängas upp i butiken, medan vissa får följa med tjejen hem igen.

– Det kommer också personer som vill bli stylade. Vissa tar på sig plagg som de aldrig hade vågat testa annars, säger hon.

Jobba på egen hand

I Stockholm jobbade hon för ett stort företag, men hon kände att hon ville göra samma sak på egen hand. Hon har haft stort intresse för second hand sedan hon var liten. Hennes dröm har alltid varit att en dag ha sin egen butik.

– Plaggen har ju också en historia och den tar inte slut där. Den fortsätter med nästa person.

Fiffi Jenkins använder sig mycket av sociala medier där hon också lägger upp bilder på personer som hon stylat och även bilder från butiken.

Det är blandade åldrar på personer som besöker affären i Haga.

– Jag älskar att träffa människor och det är så roligt att driva min butik.

Innan hon flyttade till Karlstad hade hon aldrig varit här.

– Jag visste att jag ville öppna min butik, så jag gjorde research. Jag älskar Karlstad och tycker att Haga var charmigt och påminde om hemma i Stockholm. Jag kände att något fattades här.

Butiken är hundvänlig och Fiffi Jenkins har två egna dvärgpudlar, Tage och Patsy, som går runt i butiken och gillar att sitta och spana ut i skyltfönstret.

– Jag sa upp mig från mitt jobb och det var ett stort beslut. Man måste våga och tro på sig själv, att man är duktig på det man gör och jag är också väldigt envis.

Fiffi Jenkins, Patsy och Tage har bott i Karlstad sedan årsskiftet och trivs bra i hennes butik.

Färgglada kläder hänger på galgar längst väggarna i butiken.

Tage och Patsy gillar att hälsa på kunderna som kommer in i butiken.

Tage och Patsy gillar att hälsa på kunderna som kommer in i butiken.
Tage och Patsy gillar att hälsa på kunderna som kommer in i butiken. Foto: Elin Johansson

Artikeltaggar

ButikerHagaKarlstadKarlstadslivKläderModeSecondhand

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare