Oväntade skepnadsbyten med Hederosgruppen

Skivor
PUBLICERAD:

Hederosgruppens debutalbum bär drag av det formmässigt oväntade, där avklingande och tystnad får ta plats. Improvisationerna är mer atmosfäriska än ekvilibristiska.

Med fyra av fem i bandet som kompositörer blir det soundet, snarare än låtarna, som håller det samman. Musiken flyter in och ut ur sig själv. Det är stökiga växelsolon, fallande dissonanser och då och då ett poppigare riff.

Syrlig karl öppnar med en Doors-influerad orgel till ett enkelt tema för att sedan mynna ut i ett fritt improviserat rubato. Sådana skepnadsbyten är ett återkommande drag. Nämnvärda är även Piamino, en underligt säregen blues, och Idé, sökande och mjukt vemodig.

Bästa låt: Idé

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.