Hoppa till huvudinnehållet

Katie Melua bjuder en trevlig söndagseftermiddag

Publicerad:
Foto: Rosie Matheson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Följsamt och säkert skildrar Katie Melua kärlekens vardagliga komplexitet, en resa som går i både dur och moll. Album No.8 växte fram efter Meluas skilsmässa och här låter hon ena foten stå stadigt i den rotade folkmusiken medan den andra trevar efter nya, personliga vägar.

Recension: Springsteen lutar sig mot The E Street Band

Album No.8 är ett album som tar svåra känslor och lindar in det i mjukhet och trevnad där alla alster flyter samman till en angenäm helhet, med några spår som sticker ut och lever kvar. På Maybe I Dreamt It byggs ett vackert och rofyllt arrangemang upp som vilar i vaggan av Nancy & Lees filmiska och drömmande folkmusik. Leaving The Mountains går i ett liknande spår med ett klingande melodispråk där hennes silkesröst varvas med stråkarrangemang och klaviatur. Någonstans landar Album No.8 i en söndagseftermiddag med kallnat kaffe och vårsolens första uppenbarelse. Det är behagligt, men blir också en aning för anonymt för att riktigt bryta igenom.

Bästa spår: Maybe I Dreamt It

Artikeltaggar

PopRecensionSkivor