Ha tålamod – annars kommer snart ett barn att dö

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribenten kör A-traktor och är orolig att hetsen i trafiken kommer att leda till allvarliga olyckor.
Foto: Johan Nilsson/TT
Jag är en av många ungdomar i Värmland som kör A-traktor/mopedbil. Och jag har varit med om flera gånger att folk ligger i röven på bilen och blinkar i helljus, kör om cirka 10 centimeter från sidan på bilen.

En del kör även om på insidan vilket hänt flera gånger under det knappa året som jag haft körkort.

Jag och säkert många andra med A-traktor/mopedbil kan hålla med om att det är sjukt hur vissa kör och framförallt äldre. Speciellt när jag som ung förare försöker ligga så nära kanten på vägen som det går och folk som oftast är äldre ska försöka markera för oss unga som kör genom att köra riktigt nära och nästan preja våra fordon av vägen samt att de flesta slänger in bilen framför mitt fordon med möte dessutom.

Min tanke med denna insändare är att skriva om problemen innan det är för sent. Inom en snar framtid om detta fortsätter kommer minst en förälder få sitta på sitt barns begravning. Vilket inte borde vara möjligt.

Ni som kör så här borde verkligen tänka till och sluta med ert absurda beteende.

Vi som kör A-traktor/mopedbil har inte valt att köra i denna hastighet som vi kör i. Vi får helt enkelt inte köra snabbare.

Om ni nu har såna problem med hur vi kör så kan ni ju söka upp registreringsplåten och höra av er istället för att försöka markera. Det löser absolut inga problem.

Mina förslag för att inget ska inträffa inom en snar framtid är att ni ska ha längre avstånd i sidled när ni kör om. Ligga med bra avstånd bakom samt sluta markera och ha tålamod så skulle det öka säkerheten för alla.

För jag tror helt ärlig ingen här vill besöka sitt barns begravning på grund av att hen har omkommit i en olycka som aldrig hade behövt att ske om nu folk kunde sköta sig i trafiken.

En ungdom som inte vill dö i trafiken

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.