Hoppa till huvudinnehållet

Inga fler covidfall – musikskolan kan öppna

Publicerad:
Musikeleverna vid kulturskolan i Åmål kommer att kunna gå till sina lektioner efter lovet.
Musikeleverna vid kulturskolan i Åmål kommer att kunna gå till sina lektioner efter lovet. Foto: Henrik Montgomery/TT

Kulturskolan i Åmål återupptar musiklektionerna efter höstlovet. Provsvaren har kommit tillbaka och där är inga fler covid-19-drabbade.

Verksamhetschefen Charlotte Ellénius kan på torsdagen ger ett positivt besked om negativa testresultat.

Det första covid-19-fallet på kulturskolan i förra veckan, verkar vara det enda. Ingen mer har smittats. De personer med misstänkta symtom som också lämnade prover, visade sig inte vara drabbade av det nya coronaviruset.

"Säkra före det osäkra"

Så nu är det klart att musiklektionerna återupptas direkt efter höstlovet, efter knappt två veckors uppehåll.

– Vi upplever att föräldrar uppskattat att vi tog det säkra före det osäkra och ställde in undervisningen för deras barn innan vi visste säkert om någon mer var smittad, skriver Charlotte Ellénius.

Riktigt som vanligt blir det dock inte, för coronaanpassningarna som gällt ända sedan i våras, ligger kvar. Det betyder nu att alla de stora julkonserterna som musikskoleeleverna brukar bjuda på i december är inställda. Kulturskolan kommer att hitta på andra lösningar.

Artikeltaggar

ÅmålÅmåls kommunCharlotte ElléniusCoronavirusetKulturskolanSkola och utbildning

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.