Sensationellt snabb comeback för stjärnan

Publicerad:
Joakim Nygård är tillbaka i FBK-uppställningen. Foto: FREDRIK KARLSSON

Den 3 oktober opererades Joakim Nygårds hand i Göteborg och läktiden förväntades landa någonstans mellan fyra-sex veckor. Men nu är han redan tillbaka i fullt slag.

– Fingret känns bra, tillräckligt bra för att spela, säger Joakim Nygård inför Örebromatchen på torsdag.

Tre coronafall i Djurgården – möter FBK nästa veckaPennerborns hyllning: Tror på Örebro i SM-final

Joakim Nygård har fått stå åt sidan sedan operationen. Under tiden har FBK haft en jobbig resa, dock var laget ett par nivåer starkare i den senaste omgången. Nygård gillade vad han såg:

– Gubbarna gjorde det riktigt bra senast mot Frölunda. Jag tror det kan ge oss en boost och det ska bli riktigt kul att komma tillbaka, säger Nygård.

Nu ser han ut att ta plats i en kedja med Michael Lindqvist och Jacob Peterson.

En uppställning som håller högsta SHL-klass.

– "Linkan" har jag spelat med tidigare och vi känner till varandra bra. Det är en spännande konstellation som kan passa bra tillsammans.

Ny "förstakedja"

Även den tredje komponenten i kedjan under träningen, Jacob Peterson, gör comeback. Centern har missat de fyra senaste matcherna, men är nu tillbaka på isen.

– Det känns bra just nu, säger Peterson.

Han var inte helt missnöjd med det välrenommerade sällskapet:

– Två väldigt bra spelare, de hjälper mig väldigt mycket. Det ska bli riktigt kul att spela med dem, båda hjälper mig mycket så det kommer nog bli enkelt där ute.

Hur har det varit att stå bredvid?

– Det har så klart varit tufft. Det är väldigt tungt att inte kunna hjälpa laget. Samtidigt är det kul att se hur bra de var mot Frölunda.

Både Peterson och Nygård anmälde sitt intresse för att spela mot Örebro. Beslutet ligger hos Johan Pennerborn, som sin vana trogen, inte bjöd på några detaljer kring kedjeformeringen.

– Alla är i full träning där ute, det är vad vi har att tillgå. Laget tar vi i morgon. Som det ser ut i dag på träningen ser det positivt ut, skittråkigt svar, men det händer saker. Det är många timmar kvar till match.

Formen, ett frågetecken?

Senast Peterson ställde upp för match var hemma mot Malmö tredje oktober. I Nygårds fall var i premiären mot Luleå.

– Det är klart man är jättespelsugen. Det känns bra, sedan ska jag väl bara komma i form. Tur att jag kan åka skridskor iallafall, säger Nygård.

En fingerskada kan försvåra puckhanteringen och skottet, att ha en av SHL:s absolut bästa skyttar på andra kanten kan underlätta en hel del då.

– Han får ta skotten, jag har aldrig kunnat skjuta ändå, skrattar Nygård.

Även hos Peterson finns, förståeligt, ett sug för att spela. Om frågan dyker upp är han redo:

– Jag kan gå för fullt där ute. Just nu känns det som att svaret är ja på den frågan.

Två spelare saknades från träningen, långtidsskadade Oscar Lawner och knäskadade Gustav Rydahl.

Artikeltaggar

Färjestad BKFärjestad BK HerrGustav RydahlIshockeyJacob PetersonJoakim NygårdSHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare