Hoppa till huvudinnehållet

Förlust för BIK efter tre insläppta i boxplay

Publicerad:
Axel Bergkvist gjorde sitt första mål för BIK, ett rungande powerplayskott i krysset, men det blev inget värt.
Axel Bergkvist gjorde sitt första mål för BIK, ett rungande powerplayskott i krysset, men det blev inget värt. Foto: Idrottsfoto.com

BIK:s segersvit stannade vid fyra matcher. Matchen kom att handla om "special teams" på ett osannolikt sätt och när slutsignalen ljöd hade Södertälje vunnit med 4–2.

Efter fyra raka segrar åkte BIK på en tung start i Södertälje.

Bortalaget hade chansen att spela sig ur egen zon, men misslyckades i passningsspelet och några sekunder senare (2.15 in i första) åkte Filip Roos på en tvåa för boarding efter en tackling på Matt Bailey.

Södertälje tog chansen på ett imponerande sätt. Anton Heikkinen hittade yta i slottet och tryckte in 1–0 efter fint förarbete av Lukas Vedjemo och Måns Lindbäck.

Med 3.02 kvar av första perioden fick i stället BIK chansen i powerplay, lagets första i matchen efter att Carl Berglund trippats på vägen fram i anfallszon.

I stället för kvittering gick Södertälje då ifrån till 2–0.

Aleksi Rekonen höll undan för Jacob Dahlström vid blålinjen, men sidledspassningen gick på Matt Baileys klubba vilket resulterade i ett två mot ett-läge för Södertälje.

Baileys passning tillbaka blev perfekt och Dahlström satte pucken i nät.

BIK hade några chanser, men 2–0 Södertälje efter första perioden var klart välmotiverat efter ett spelmässigt övertag med 14–5 i skott.

Två insläppta på 1.11

BIK fick matchens andra chans i powerplay 3.22 in i mittenperioden och den gången gick det betydligt bättre.

Tor Immo spelade upp till Axel Bergkvist på backposition och nyförvärvet dundrade upp 1–2 i krysset.

Mittenperioden fortsatte, tyvärr för BIK, att präglas av utvisningar.

August Gunnarsson åkte på en tvåa för hooking efter 6.21 och Evan Bouchard sköt 3–1.

Kort därefter åkte i stället Gustaf Thorell ut för en slashing. I detta powerplay grävde Måns Lindbäck fram pucken till Anton Heikkinen som tryckte in 4–1, två insläppta mål i boxplay på 1.11 för BIK.

Revansch för Rekonen

Mittenperioden var spelmässigt jämnare, men Södertäljes powerplayeffektivitet gav en betryggande ledning inför tredje.

BIK dominerade spelet i slutperioden. Gustaf Thorell kom nära med en styrning innan bortalaget fick chansen i powerplay.

Aleksi Rekonen tog där revansch för felpassningen i första genom att trycka in sin egen retur till 2–4 efter 13.44.

BIK tog ut målvakten med 2.53 kvar och Robin Carlsson drog till med ett rungande skott i slutet.

Åke Stakkestad högg på returen, men blev utvisad för slashing i stället för att reducera ytterligare med 18.10 på matchklockan.

Södertälje höll undan till seger med 4–2 efter en grinig avslutning. Den verbala kampen fortsatte någon minuter efter slutsignalen.

Åke Stakkestad, som fick tre Södertäljespelare på sig efter att ha slagit på returen, såg inte helt nöjd ut med utfallet av den situationen.

Artikeltaggar

IshockeyScaniarinkenSödertälje

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.