Hoppa till huvudinnehållet

Tog en ny seger - V75 i sikte

Publicerad:
Monfalcone tog en ny seger när han spurtade hem V4-1 med sin tränare Peter Strömberg.
Monfalcone tog en ny seger när han spurtade hem V4-1 med sin tränare Peter Strömberg. Foto: Lennart Kihlman /ALN-Pressbild A

Peter Strömberg-tränade Monfalcone har hittat en härlig höstform.

Vid Årjängstravets årsfinal under tisdagen tog han sin andra raka seger när han spurtade hem det första loppet.

V4-inledningen den här regniga avslutningsdagen i Årjäng såg Giant Shadow som jättefavorit och Peter Strömberg var snabb med att leta upp ryggen på Carl Johan Jepsons styrning.

Det som från början var tredje par utvändigt blev andra par utvändigt när hästarna gick ut på det sista varvet. I den positionen avvaktade Strömberg tills in på upploppet och Monfalcone avgjorde mycket enkelt med sin vassa avslutning.

– Vi fick chansen att komma ut i rygg på Jepson och den tog vi naturligtvis och sedan löste det sig bra hela vägen. Det var skönt att han fick ett snällt lopp den här gången då han fick ett tufft lopp senast, säger Peter Strömberg.

Nu har Monfalcone över 2 000 startpoäng och en dokumenterad fin dagsform.

– Det är ägaren Tommy Eriksson som styr matchningen men jag tror att han är inne på att starta Monfalcone i samband med den gemensamma V75-omgången på Bjerke den 14 november, berättar Strömberg.

Hårda slutstrider

I V4-avslutningen svarade den norske gästen Olimpo Doc, Kjell Helgestad tränar, för en vass insats tillsammans med Dagfinn Aarum. I en snabb öppning, 10,7/500 meter, hamnade Olimpo Doc utvändigt om ledande Endwithastar. Men trots det kunde Olimpo Doc koppla greppet på upploppet och vinna före Artegna Jet.

När Årjäng körde ett lunchtrav den 27 augusti skrällde hemmaamatören Roy Atle Ruud Nilsen med egentränade Matadore till oddset 30,48 och nu var det dags för en ännu större skräll.

I V4-2 vann han med Turbina C.F. till oddset 58,50. Efter ett lopp som trea i andraspår sattes attacken in i 500 kvar och Turbina C.F., som tränas av Catharina Fagrell i Rättvik, vann med knapp marginal före Highland Sisu och Per Ludvig Nilsen.

I sista steget

V4-3 var ett kallblodslopp som bjöd på en rafflande slutstrid. Tarragon Tabac var tapper efter ett lopp utvändigt ledaren och övertog spets ut på den sista långsidan. Kort före mål fick han dock släppa Tjomsensin förbi sig och i de sista stegen kom sedan M.H.Herkules och avgjorde med knapp marginal.

Dramatik i championatet

Björn Goop blev champion i Årjäng 2020 men det var lite dramatik. Ole Johan Östre vann det femte och det sjunde loppet med Kadabra Dream och Beluga och hade han även vunnit lopp åtta med Karen Victory hade han blivit champion. Här blev det dock en tidig galopp och i stället vann Whitelighttrotter lätt från spets med Mikael J Andersson.

Champion bland B-tränarna blev Janne Svart och i kategorin kusk bredd var det Peter Ådefors som blev champion.

Artikeltaggar

Björn GoopCarl Johan JepsonDagfinn AarumPer Ludvig NilsenPeter StrömbergTravV4

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.