Bubbel från Byrån: Läge för sjukskrivning i Oslo?

Signerat | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Inte orimligt anser Byrån, som vidare antar att den norska Nobelkommittén, som delar ut Nobels fredspris, helst hade ställt in årets prisutdelning helt.
Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix Norge/TT
Byrån ser en makaber framtid där tidigare generationer, som byggde landet, nu även förväntas värma det.

Nobelstiftelsen har låtit meddela att årets fysiska prisceremoni och åtföljande bankett har ställts in på grund av coronapandemin. Inte orimligt anser Byrån, som vidare antar att den norska Nobelkommittén, som delar ut Nobels fredspris, helst hade ställt in årets prisutdelning helt.

Detta för att slippa pinan av att på allvar ha tvingats överväga att ge utmärkelsen till USA:s president Donald Trump – som till skillnad från sin företrädare och (på högst oklara meriter) tidigare fredspristagare, Barack Obama, faktiskt lyckats mäkla flera fredsavtal i Mellanöstern.

Kulturkrig med träsmak

Kultursektorn rasar. Regeringen drar beslutet om att höja publikantalet på evenemang i långbänk – och då handlar det inte om en sådan där man sitter på. Byrån ser det dock som en rimlig prioritering. Det är bättre att publiken sitter fortsatt glest på evenemang än att människor ligger tätt på fältsjukhus.

Dödens kretslopp

Låt ingen värme gå till spillo. Med den logiken har flera kommuner tankar på att värma byggnader med den överblivna hettan från krematorier. I Fagersta sker detta redan, och värmen går till en idrottshall. Byrån ser en makaber framtid där tidigare generationer, som byggde landet, nu även förväntas värma det.

SD återvinner valet

Problemet med massproducerade valaffischer är att det är svårt att sätta dit någon för sabotage. Nyligen friades två kvinnor i hovrätten från anklagelser om att 2018 ha rivit ned och slängt en valaffisch från Sverigedemokraterna på återvinningscentralen i Falköping.

Trots att en av kvinnorna skrutit om dådet på sociala medier kunde det inte fastställas att affischen som slängts var densamma som rivits ned i centrum. SD hade ju tryckt upp väldigt många affischer som såg exakt likadana ut. Det kunde ju faktiskt ha varit så att kvinnorna agerade på uppdrag av SD, som någon vecka innan valet ville göra sig av med överblivet kampanjmaterial på ett miljövänligt sätt.

Svenska Nyhetsbyrån

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.