Hoppa till huvudinnehållet

Efter Sune och Bert - nu kommer Luna, en flicka med superkrafter

Publicerad:
Så här ser Sören Olssons nya bokfigur ut: Luna är en nioårig tjej med speciella förmågor. Andrea Femerstrand har illustrerat.
Så här ser Sören Olssons nya bokfigur ut: Luna är en nioårig tjej med speciella förmågor. Andrea Femerstrand har illustrerat.

Sören Olsson var en av författarna bakom succéerna Bert och Sune. Nu kommer han med nya betraktelser - i ett helt nytt författarsamarbete.

Nu står flickan Luna i centrum och det blir en berättelse med både magi och realism.

"Luna och superkraften: I månens sken" är tänkt som första delen i en helt ny spänningsserie för unga läsare.

Författarna bakom verket är en hel trio: Karlskogabördiga Sören Olsson har spunnit fram berättelsens trådar tillsammans med Leif Eriksson och Martin Svensson. De har tidigare bland annat skrivit flera böcker om kända personer. Martin Svensson har även skrivit barnboksserien om Julius.

Författaren Sören Olsson är redo för nästa bokprojekt: en bokserie om Luna, som upptäcker att hon har en superkraft.
Författaren Sören Olsson är redo för nästa bokprojekt: en bokserie om Luna, som upptäcker att hon har en superkraft. Foto: Owe E Hermansson

De tre författarnas gemensamma bokäventyr handlar om Luna som börjar i trean och känner sig ensam och bortglömd, dessvärre både i skolan och hemma. När hon upptäcker att hon har en superkraft, blir inget sig likt på den lilla orten Vargudden där hon bor.

Bokserien riktar sig till läsare från sex till nio år. Den behandlar ämnen som vänskap, utanförskap, familj, skola och kärlek - och visst ryms det även humor, lovar förlaget.

Boken släpps under måndagen, den 19 oktober.

Artikeltaggar

BarnBarnböckerKarlskogaLitteraturSören OlssonVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.