Hoppa till huvudinnehållet

Då öppnar nya snabbmatsstället

Publicerad:
Tre spadtag för nya snabbmatstället Chopchop på Våxnäs. Hans Ye, ägare Chopchop, Anders Johansson, arbetschef Veidekke, och Stefan Särnehed, vd OK Värmland, håller i spadarna.
Tre spadtag för nya snabbmatstället Chopchop på Våxnäs. Hans Ye, ägare Chopchop, Anders Johansson, arbetschef Veidekke, och Stefan Särnehed, vd OK Värmland, håller i spadarna. Foto: Tommy Andersson

Första spadtaget är taget i OK Värmlands sista satsning för plätten på Våxnäs där två bensinstationer tidigare stod.

Snabbmatskedjan Chopchop kommer till staden och bland burgarna och bensinen ska det asiatiska köket ta plats.

– Vi har goda grannar, säger Hans Ye, ägare på Chopchop.

Snabbmatskedjan Chopchop öppnade sin första restaurang 2011 och har växt snabbt sedan dess.

– Vi tog kontakt för 5-6 år sedan men då hittade vi inget bra läge i Karlstad. Men nu äntligen så har vi hittat ett. Om allt går enligt plan så blir detta vår 30:e restaurang, säger Hans Ye, ägare på Chopchop.

100 meter lång byggnad

OK Värmland rev de två bensinstationerna som låg på platsen för att bygga nytt. Från början var det tänkt att en 100 meter lång byggnad skulle inhysa mack, biltvätt och restaurang, men i stället så få fick det bli separata byggnader. Macken och biltvätten står redan färdiga, Chopchop blir, preliminärt, färdigt till sommaren 2021.

– Karlstad är en lagom stor stad som passar för vår verksamhet. Det finns mycket industri, det är nära till E18 och så har vi goda grannar här, säger Hans Ye och syftar på OKQ8, Burger King och Mcdonalds som ligger ett stenkast från den nya restaurangens placering.

– Jag ser oss inte som konkurrenter utan vi kompletterar varandra på ett bra sätt, säger Hans Ye.

En kopia

Den som vill veta hur restaurangen kommer att se ut kan göra ett besök på kedjans restaurang i Örebro, Karlstadsrestaurangen kommer nämligen att se exakt likadan ut.

Restaurangen kommer att ha plats för 80 gäster inomhus och ha en uteservering med ytterligare sittplatser.

På platsen där den nya byggnaden kommer stå har det varit bensinstationsverksamhet sedan 1950-talet. Detta innebär ett saneringsarbete innan bygget kan påbörjas.

– Man vet inte riktigt vad man kan hitta i marken, men än så länge har vi inte hittat något, så det ser bra ut. Så fort saneringsarbetet är klart så kan vi sätta ett definitivt datum, säger Anders Johansson, arbetschef på Veidekke som bygger på platsen.

Om något hittas i marken som behöver saneras kan byggstarten bli några veckor försenad.

Behöver Karlstad ett nytt snabbmatsställe? Rösta här nedan.

OKQ8 öppnar nybyggd mack

Artikeltaggar

Anders JohanssonBostad och byggenChopChopKarlstadMcDonaldsNyheterOK VärmlandOKQ8Stefan SärnehedVåxnäsVeidekke

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.