Vin från regionen som gett oss bolognese och parmesan

Mat & dryck
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Emilia Romagna är den italienska regionen som förser oss parmaskinka. Ljuvligt söt balsamvinäger från Modena. Parmesan, osten man alltid måste ha på lager i kylen. Mortadella. Och bolognese, en av världens bästa pastarätter. Självklart har den gett oss vin också. Framför allt i form av rött och på landets mest odlade druva; sangiovese.

Unga vinmakerskan Chiara Condello har med säkra vinhänder tagit fram det bästa från druvan och växtplatsen. Vinet med hennes namn sjuder av tranbär, körsbär och dess kärnor, lingon och friska örter. Precis som en bolognese ska sjuda. Där har du en enkel mat- och vinkombination. Det behöver inte vara mer krångligt än så. Ett gott och välgjort vin passar ofta ihop med lika god och välgjord mat, särskilt när det kommer från samma plats.

Chiara Condello 2017

Vinet: Chiara Condello 2017

Nr: 91224, beställning

Druvor: 100 % sangiovese

Pris: 149 kr

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.