• idag
  31 okt
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  1 nov
  11°
  • Vind
   8 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.4 mm
 • måndag
  2 nov
  13°
  • Vind
   10 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   2.9 mm
 • tisdag
  3 nov
  11°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  4 nov
  10°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Kristinehamnsbandet Wolver med burlesk charm

Skivor
PUBLICERAD:
Trion Wolver från Kristinehamn bjuder på smittsam spelglädje.
Foto: Linn Wedin

Wolver

Acta 1: It starts with a bow
(Rexius Records)

Värmländska Wolver charmar. Albumet påminner om en antologi där underhållningsvärdet går i vågor, men det är något som berör och trions musikaliska berättarmetodik fascinerar. Deras kreativa glädje smittar och i Wolvers progressiva uttryck varvas det seriösa med en hedervärd glimten i ögat-attityd. Musiken bär drag av band som Queens of the Stone Age eller den excentriska engelska rocktakten Turbowolf. Allt känns möjligt och tillåtet när värmlänningarna öppnar de kreativa dammluckorna

Jag vill även nämna Daniel Nagy som ligger bakom både konvolut, videos och medlemmarnas fiktiva karaktärer, världsklass. I mina ögon är en av bandets styrkor även den svagaste länken. Deras semiburleska charm skapar originalitet, men stör även de ögonblick när det rockas som bäst. Jag vill egentligen ha mer klassiskt musicerande, men då offras Wolvers personliga essens och man riskerar bli blott ett gäng i mängden. Så kör järnet och skit i vad en lokal recensent tycker.

Bästa låt: Ulti-poser

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.