• idag
  31 okt
  10°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  1 nov
  11°
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  2 nov
  13°
  • Vind
   12 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.6 mm
 • tisdag
  3 nov
  11°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  4 nov
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Future Islands håller stilen

Skivor
PUBLICERAD:

Future Islands

As Long as You Are
(4 AD)

Future Islands monsterhit Seasons (Waiting On You) från 2014 var både en välsignelse och en förbannelse, särskilt för ett band som spelat ganska länge. Nu verkar kvartetten dock hittat tillbaka till spelglädjen och nerven som saknades på tidigare The Far Field från 2017.

Ljudbilden är tajt med genomtänkta, drömska synthmattor till taktfast trumkomp. Samuel Herrings desperata sång lyckas förmedla sorg och smärta över förlorade relationer med både personer och platser. Finstämda låtarna I Knew You och City’s Face ger exempel på en mjukare sida av Herrings röst. Men flera andra låtar, som For Sure och Born In A War, påminner om inledningsvis nämnda monsterhit. Och det är där albumets svaghet ligger, även fast man inte kan klandra dem. De hittade ett vinnande koncept och kör vidare på det.

Bästa låt: I Knew You

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.