Hoppa till huvudinnehållet

Nytt pris för ett hållbart Värmland

Publicerad:
Länsförsäkringar Värmland jobbar mycket själva med hållbarhet. Nu har de instiftat ett nytt pris för att uppmärksamma andra som bidrar till hållbarhet.
Länsförsäkringar Värmland jobbar mycket själva med hållbarhet. Nu har de instiftat ett nytt pris för att uppmärksamma andra som bidrar till hållbarhet. Foto: Therese Håkansson/ Länsförsäkringar Värmland

Vinn 25 000 för ditt hållbara arbete. Länsförsäkringar Värmland har instiftat ett nytt pris som ska uppmärksamma de som jobbar för ett hållbart Värmland.

Länsförsäkringar Värmland har instiftat ett hållbarhetspris på 25 000 kronor. Priset kommer att delas ut årligen för insatser som på ett föredömligt och inspirerande sätt bidrar till en hållbar utveckling.

Jobbat hållbart i nästan 200 år

Tommy Ernerudh, kommunikations- och hållbarhetschef Länsförsäkringar Värmland, säger att hållbarhet alltid har varit viktigt för företaget.

– Vi har jobbat med det sedan företaget startade för 177 år sedan men vi har kanske inte varit så duktiga på att berätta om det. Då gick man samman för att minska risk och ta hand om sina ägodelar. Det är därifrån vi är sprungna, att man går samman och hjälper varandra.

Varför hållbarhetspris?

– Vi tycker att det är en viktig fråga för oss. Värmland i utveckling är viktigt för oss och hållbarhet är en del i det. Vi vill göra Värmland attraktivt och tryggt.

Tommy Ernerudh, kommunikations- och hållbarhetschef Länsförsäkringar Värmland.
Tommy Ernerudh, kommunikations- och hållbarhetschef Länsförsäkringar Värmland. Foto: Tommy Andersson/ Länsförsäkringar Värmland

– Idag så finns det många delar i hållbarheten, det är både ett socialt ansvarstagande och ett ansvarstagande för klimatet. Vi har använt oss mycket av FN:s globala mål för hållbar utveckling. Vad gör vi i Länsförsäkringar och hur kan vi rikta vårt arbete mot dessa mål sen så har vi tagit ut några specifika mål som vi kan jobba vidare med och bli bättre på i Värmland.

Vad hoppas ni att prispengarna går till?

– Svårt att säga, det är första gången vi har det. framförallt så vill vi uppmärksamma en person, organisation, förening eller något annat och visa en uppskattning. Vi hoppas att de som vinner satsar pengarna i verksamheten och gör den ännu bättre. Vi har väldigt breda regler och kriterier och det är så vi ser på hållbarhet, den är bred.

Vilka kan nomineras?

– Den nominerade ska vara en privatperson, grupp, förening, organisation eller ett företag. Så kriterierna är breda och vi hoppas därför få ta emot massor av hållbara nomineringar. Vi ska precis gå ut med det på våra sociala medier.

När ska priset delas ut?

– Eftersom priset bottnar i FN:s globala mål så kommer priset att delas ut 24 november på FN-dagen. Vi har inte bestämt hur än, utan vi måste ju tänka på corona och så. Helst vill vi såklart dela ut det där det finns jättemycket folk men det går nog inte under dessa tider. Det viktigaste är att alla är säkra.

Artikeltaggar

Agenda 2030FNFN-dagenHållbarhetLänsförsäkringarNyheterTommy ErnerudhVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.