Fördröjd svarstid på trygghetslarm

Vård & omsorg
PUBLICERAD:
Arkivbild.
Foto: Andreas Hillergren/TT
På grund av driftstörningar är det fördröjd svarstid på trygghetslarmen i Karlstads kommun.

– Våra medarbetare informerar kunderna om att det kan vara fördröjning när de använder sitt trygghetslarm och att de kan nå personal på larm och service samt nattpatrull dygnet runt på telefon, säger Helena Holmstrand, enhetschef för larm- och service på vård- och omsorgsförvaltningen, Karlstads kommun, i ett pressmeddelande.

Karlstads kommun har vidtagit åtgärder som extra tillsyn och förstärkt nattpatrull.

Kommunen skriver vidare att leverantören av trygghetslarmen har problem med en störning i driften efter byte av larmplattform. De flesta larm kommer fram direkt, men i vissa fall har det varit fördröjningar.

Kommunens förhoppning är att problemet ska vara löst innan veckan är slut.

För mer informationen gå in på karlstad.se/trygghetslarm1012.

Även andra kunder i landet med samma leverantör berörs av störningarna.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.