Cancel culture i Torsby

Ledare
PUBLICERAD:
Torsbypolitikern Sven Täppers (C).
Foto: Aron Eriksson

"Cancel culture" är ett engelskt uttryck som går ut på att man försöker tysta meningsmotståndare genom att hota deras försörjning. Det kan bland annat ske genom att man kontaktar vederbörandes arbetsgivare och uttrycker förtäckta hot om att "kan ni verkligen ha kvar en sådan anställd"? Det är inte bara ett oskick utan ett hot mot det fria meningsutbytet och främjar sannerligen inte ett gott debattklimat.

Det hindrade inte centerpolitikern Sven Täppers i Torsby från att på olika sätt höra av sig till arbetsgivaren till en person som skrivit kritiska kommentarer i en Facebook-grupp, vilket avslöjades häromveckan. Ett förkastligt och synnerligen olämpligt agerande från en folkvald politiker.

Sedan spelar det ingen roll att han säger att han gjorde det som privatperson. Täppers är ju politiker. För övrigt är det ett otyg även när privatpersoner gör det. Det visar att man inte vill argumentera i sak utan vill tysta någon man ogillar.

Detta är en ledarartikel som uttrycker tidningens politiska linje. Nya Wermlands-Tidningens politiska etikett är konservativ.