Bubbel från Byrån: Kristdemokrater som kramas

Signerat | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Byrån tolkar det snarare som uttryck för att Ebba Busch lever som hon lär – gör mot andra som du själv vill bli behandlad.
Foto: Anders Wiklund/TT
Givet den dragning som politiken har till hårdare tag i brottsbekämpningen finns nu frågetecken kring om straffrabatt verkligen kan tillämpas i mediestormar, skriver Byrån.

Närkontakt verkar nästan ha blivit som knark. Om politiker ertappas med att vältra sig i det bryter mediestormen lös. Två som har tagits på bar gärning med varan under en födelsedagsuppvaktning är KD-ledaren Ebba Busch och KD-sjukvårdspolitikern i Stockholm Ella Bohlin.

Enligt Aftonbladet (8/10) rör dig sig inte heller om några lättare handslag på altanen: ”På festen sitter deltagarna nära varandra, det kindpussas, dansas och kramas.” Ella Bohlin erkänner också tyngre grejer i Aftonbladet; hon har kramat värdinnan. Givet den dragning som politiken har till hårdare tag i brottsbekämpningen finns nu frågetecken kring om straffrabatt verkligen kan tillämpas i mediestormar.

Hemkört besvär

KD-ledaren Ebba Busch lät sina Säpo-vakter rulla hem en kompis från en fest. I bil. Tilltaget fick topplocket att flyga på en del politiska motståndare, som anklagat kristdemokraten för att missbruka det offentligas resurser och kalasa för mycket. Byrån tolkar det snarare som uttryck för att Ebba Busch lever som hon lär – gör mot andra som du själv vill bli behandlad.

Regeringskansli i otakt

I torsdags kallade kulturminister Amanda Lind (MP) till pressträff vid klockan 13.00 – samma tid som Nobelpriset i litteratur skulle tillkännages av Svenska Akademien. Den i stort sett enda tiden på året då hela Kultursverige stannar upp. Efter att kulturdepartementet upplysts om det ändrades tiden.

Det inträffade var dock inte det enda olycksfallet i arbetet. Dagen innan hade ett pressmeddelande förkunnat att ”rockbandsgruppen Ghost får regeringens musikexportpris”. Att personalen på Regeringskansliet inte omskrev hårdrocksgruppen som storband eller orkester tyder dock på viss känsla. Men ”rockbandsgrupp” – finns det ordet i Svenska Akademiens ordlista? Och finns det ens en bokhylla på departementet?

Svenska Nyhetsbyrån

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.