Hoppa till huvudinnehållet

Skoghall vann borta mot Floda

Publicerad:
Skoghalls IBK bortabesegrade Floda IBK. Foto: Håkan Strandman

Skoghalls IBK bortabesegrade Floda IBK efter en målrik match i division 1 västra. Matchen slutade 9-14 (3–8, 4–3, 2–3 ).

Skoghall segrade under söndagen när de gästade hemmalaget Floda. Hemmalaget öppnade målskyttet efter 33 sekunder när Daniel Jakobsson skickade in ledningsmålet. Den första perioden dominerades dock helt av Skoghall som totalt skickade in åtta kassar, varav två genom Andreas Jansson.

Under andra perioden kom Floda någorlunda i kapp när Calle Hult sköt in två mål på raken, varav det sista strax innan andra periodens slut. Inför tredje perioden ledde Skoghall med 11–7.

Under sista perioden lyckades Skoghalls Andreas Jansson slå in ytterligare två mål. Matchen avslutades med ett straffmål som Flodas Daniel Jakobsson skickade in. Men Skoghall var det lag som gick segrande ur drabbningen. Matchen slutade 9–14.

Skoghall ligger efter vinsten på fjärdeplats i tabellen.

För de andra värmländska lagen blev det också vinst. Hagfors IBS vann med 9–8 på bortaplan mot Fristads GoIF, Karlstad IBF Ungdom vann mot Kungälv IBK med 5–4 och Nilsby IK besegrade IBK Alingsås med siffrorna 9–5.

Artikeltaggar

Division 1 västra herrHagfors IBSInnebandyKarlstad IBF UngdomNilsby IKSkoghalls IBK Herr

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.