Hoppa till huvudinnehållet

Pennerborn: "Stort hjärta – hårt arbete"

Publicerad:
Färjestad besegrade HV i förlängning och tog lagets andra raka seger.
Färjestad besegrade HV i förlängning och tog lagets andra raka seger. Foto: MATHIAS BERGELD

Det brukar vara tight, hårt och bra tryck när Färjestad och HV drabbar samman. Under lördagskvällen uppfylldes åtminstone två av tre.

2–2 efter full tid blev 2–3 när Jacob Nilsson avgjorde i förlängningen.

– Det var vår bästa prestation så här långt, säger Johan Pennerborn.

Hur det stod 2–2 efter full tid var egentligen ett under. Lagens chansväxling i period två och tre borgade för åtminstone ett par mål vardera – men icke.

Tar man det från början inledde Färjestad matchen både övertygande och bäst.

Albin Eriksson och Martin Johansson checkade fast HV i ett uppspel, Martin kom ut med pucken och serverade Olle Lycksell som efter att ha gått mållös i varenda match han spelat med FBK äntligen fick näta.

– Riktigt kul för Olle. Det har gått lite trögt, men han har fortsatt kriga och till slut lossnar det då, säger Pennerborn.

Samma gubbar skulle sedan vara involverade i Färjestads 2–0-mål. Den här gången bröt sig Eriksson fram på högerkanten och hittade Johansson som med en backhand kunde sätta dit tvåan.

Två mål på tredjekedjan, som tillsammans med Oskar Bäck, Pontus Widerström och Carl Jakobsson i fjärde var FBK:s bästa den här matchen.

– Det är jättepositivt att vi har den bredden. Det är kul att de unga tar för sig och driver spel som de gör.

"God lördag"

HV reducerade och kvitterade innan paus. Där, vid 2–2, stod matchen sedan och vägde i 40 minuter.

Det var, måhända, inte de mest välspelade 40 minuterna – men helt klart de mest välkampade.

– Det var vår bästa prestation så här långt. Killarna stod verkligen för ett stort hjärta och hårt arbete idag.

Trots det lyckades man inte överlista Hugo Alnefelt, även fast det var nära flera gånger om. Bäst chans hade Oskar Bäck. Centern var centimeter från att trä in pucken bakom HV-keepern.

HV var inte sämre och kunde med lite tur avgjort med ett sent powerplay.

Det krävdes förlängning för att separera lagen, där drog FBK det längsta strået. Daniel Viksten trampade in med pucken, droppade till Albert Johansson som drog på sig alla åtta HV-ögon innan han serverade Jacob Nilsson ett öppet läge mitt i slottet.

– Det blev en riktigt god lördag, summerar Johan Pennerborn.

Artikeltaggar

Albert JohanssonAlbin ErikssonCarl JakobssonDaniel VikstenFärjestad BKFärjestad BK HerrHV71IshockeyJacob NilssonJohan PennerbornMartin JohanssonOskar BäckPontus WiderströmSHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.