Trivselhus bygger mer på Edsgatan

Publicerad:
Det är full fart för Trivselhus andra etapp på Edsgatan, nio nya parhus som ska stå klara nästa sommar. Därefter inleds ytterligare en etapp, säger Alma Röding, fastighetsmäklare på Skandiamäklarna, Trivselhus projektledare Christer Andreasson och Karlstads byggtjänst projektledare Markus Höjer. Foto: Helena Karlsson

Trivselhus fortsätter att satsa på nya bostäder på Edsgatan.

Uppförandet av nio nya parhus med totalt 18 bostadsrätter pågår och nu släpps ytterligare 16 nya bostadsrätter ut på marknaden i den kommande tredje etappen på området.

Det är längs Åkermarksvägen ett stenkast från Edsgatans gård som de nya parhusen håller på att byggas. Där genomförde Trivselhus en första etapp med radhus för några år sedan.

– Totalt blir det nio nya parhus med totalt 18 bostadsrätter.

– De har två våningar och har en yta på 129 kvadratmeter och innehåller bland annat kök, tre sovrum, uteplats, en grönyta och ett förråd på tomten som är cirka 400 kvadratmeter stor, säger fastighetsmäklaren Alma Röding på Skandiamäklarna.

– Vi har närmare 15 personer som bygger husen, säger Karlstads byggtjänsts projektledare Markus Höjer.

Och intresset för projektet har varit mycket stort.

– Ja, det är många familjer som har letat villor och villatomter utan att lyckats som har köpt ett bostadsrätt här i stället. De sålde slut i juli.

Så här kommer de färdiga parhusen i den tredje etappen se ut när de står klara sommaren 2022.
Så här kommer de färdiga parhusen i den tredje etappen se ut när de står klara sommaren 2022.

Tredje etapp på gång

Byggstart var det i april och de ska stå klara för inflyttning under nästa sommar. Då påbörjas även den tredje etappen på området.

– Det handlar om ytterligare åtta parhus av samma modell, alltså 16 bostadsrätter. De kommer att stå klara sommaren 2022, säger Christer Andreasson, projektledare på Trivselhus.

– Där är är det säljstart nu och vi har redan fem i kö till dem, säger Alma Röding.

Släpper villatomter

Christer Andreasson berättar att bolaget även ska släppa ett tiotal nya villatomter ett stenkast från Åkermarksvägen och samtidigt finns det några strötomter kvar på delen närmare Alstern.

– Dessutom letar vi mer mark i Karlstadsområdet för fler projekt, säger han.

– Bostadsmarknaden har kommit i gång starkt igen efter en liten nedgång i våras, säger Alma Röding.

Artikeltaggar

Bostad och byggenEdsgatanSkandiamäklarnaTrivselhus

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare