Osäkert kring flera FBK-spelare inför HV71

Publicerad:
Färjestads Gustav Rydahl saknades under fredagens träning. Foto: FREDRIK KARLSSON

Efter krigarsegern mot Linköping under torsdagskvällen var det flera FBK-spelare som saknades på is på fredagens träning.

Tränare Johan Pennerborn avvaktade dock med att lämna besked kring de spelare som saknades.

– Vi tar laget imorgon, säger Pennerborn.

Jacob Peterson var inte med mot Linköping, och han stod bredvid även under träningen.

– Det är väl som det är. Jag har en liten känning, säger Peterson till NWT.

Kan du spela mot HV71?

– Jag vet inte. Det får inte jag svara på, det får någon annan ta.

Utöver Peterson var inte heller Sebastian Erixon, Martin Johansson eller lagkaptenen Gustav Rydahl på is.

– Sebastian Erixon är inte tillgänglig idag, inte heller Martin Johansson och Gustav Rydahl. Laget tar vi imorgon, säger Johan Pennerborn.

Tung start

Precis som Färjestad har HV71 inlett säsongen betydligt sämre än vad som hade förväntats. Under torsdagen borta mot Skellefteå kom lagets femte förlust på sex matcher, och de topptippade Jönköpingslaget är nästjumbo i tabellen.

Mot Färjestad får HV dessutom klara sig utan storstjärnan Lias Andersson som är avstängd efter en huvudtackling han delade ut mot Luleå i förra veckan.

– Ett Linköping byter vi ut mot ett Jönköping. Precis som alla andra lag – bra motstånd och tuff bortamatch, inget snack om den saken. Jag tycker och tänker att sättet vi får ta hem vinsten på igår är bra för oss.

Utveckla.

– Jag utvecklar det genom att säga att vi får kriga oss igenom matchen. Vi är långa stunder tillbakapressade, men vi står upp för varandra och hittar ett sätt att vinna på.

Ett glädjebesked för FBK under gårdagen var att laget inte släppte in något mål i boxplay. Det var första gången för säsongen det hände.

– Precis som segern i sig är det ett kvitto för att vi jobbade hårt och betalade priset för att vinna hockeymatchen. Det är den största grundbulten i lagidrott. Det är klart att det är positivt, det är inget snack om den saken.

18.00 på lördag är det nedsläpp i Jönköping.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrGustav RydahlIshockeyJacob PetersonJohan PennerbornMartin JohanssonSebastian Eriksson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare