Hoppa till huvudinnehållet

Mina Tindles rofylldhet och elegans

Publicerad:
Franska Mina Tindle har turnerat med The National och släpper musik i eget namn.
Franska Mina Tindle har turnerat med The National och släpper musik i eget namn.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Franska Mina Tindles tredje album Sister landar mjukt och drömmande i ett melankoliskt ljudlandskap där hennes svävande röst är det som lyser starkast.

Sister är främst inspelat i New York med producenten Thomas Bartlett (Yoko Ono, Florence + the Machine). Här har Mina Tindle landat i en mer jordad känsla, där hennes tidigare oro och sökande har ersatts av ett slags lugn.

Albumets spår omsvärmas av rofylldhet och elegans där hennes mjuka och varma sång lägger till både grund och nyanser, såsom i över tio minuter långa Triptyque där hon börjar sjunga på engelska för att under låtens gång övergå till franska och lägga lager på lager av körer som omges av en drömlik ljudaura.

Det spår som sticker ut mest är Lions, med sitt sensuella R&B-swag är det ett välkommet inslag. Sister är utan tvekan ett album som symboliseras av vacker folkpop, men det saknas det lilla extra som tar höjd och bryter av.

Bästa låt: Lions

Artikeltaggar

FolkmusikLionsNew YorkPopRecensionSkivor