Hösten kräva dessa viner

Mat & dryck
PUBLICERAD:
Sofia Ander
Hösten kräver en viss typ av viner. Gärna röda med lite mer kraft, lite mer örter, en och annan tannin och värmande frukt. Ett område att sikta in sig på då är Rhonedalen. Särskilt de södra delarna där druvan grenache står för värmen, syrah för örterna och andra vänner som mourvèdre och carignan bidrar med struktur och fyllig frukt.

Det tillfälliga släppet från Domaine Santa Duc Les Quatre Terres har allt ovan - och lite till.

Ett vin som kommer från fyra olika vinlägen - Les Quatre Terres - där samtliga är ekologiskt certifierande. Familjefirman Domaine Santa Duc arbetar även biodynamiskt sedan en tid tillbaka och frukten är alltid i fokus. Ståltankar och även amfora går före ekfat, som de anser kan ta över vinerna.

Filosofin fungerar – vinet skiner av skogsbär, vilda hallon, färska örter och nymald peppar. Bumsgott till grytan, viltköttet och en höstgrill. Hela 9600 flaskor finns på hyllorna från och med den 6 oktober.

Vinet: Domaine Santa Duc Les Quatre Terres 2018

Nr: 92611, tillfälligt släpp

Druvor: Merparten grenache och skvättar av syrah, mourvèdre, carignan, cinsault och clairette.

Pris: 149 kr

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.