Hoppa till huvudinnehållet

Stek ditt eget kött i nyöppnad restaurang

Publicerad:
Blackstone steakhouse öppnar restaurang i Inre hamn.– Jag tycker det är superkul att de vill satsa i ett område som växer, både i näringsliv och i boende, säger Ellinor Pettersson, platschef på Blackstone steakhouse i Karlstad. Foto: Helena Karlsson

En ny restaurang öppnar portarna i Karlstad. Men istället för den välbekanta hamburgerdoften så är det stekoset som ska locka gästen till bords.

Det är en väletablerad kedja som nu har kommit till Karlstad.

Blackstone steakhouse öppnade sin första restaurang 2015 i Falun. Nu finns kedjan på tio platser, bland annat i Göteborg, Sundsvall och Jönköping.

Växande område

I Karlstad ligger restaurangen i Inre hamn.

– Jag tycker det är superkul att de vill satsa i Karlstad. Det känns kul att de har valt just Inre hamn i Karlstad. Ett område som växer, både i näringsliv och i boende, säger Ellinor Pettersson, platschef på Blackstone steakhouse i Karlstad.

– Alla städer är intressanta men det gäller att hitta bra lägen. Vi har haft ögonen på Karlstad länge och nu hittade vi ett bra läge, säger Magnus Ehn, delägare i Blackstone steakhouse med restaurangansvar.

  • Köttet hängmöras i ett mörningsskåp som står synligt för gästerna.
    Köttet hängmöras i ett mörningsskåp som står synligt för gästerna. Foto: Helena Karlsson
  • Lavastenen som köttet steks på är 400 grader varm.
    Lavastenen som köttet steks på är 400 grader varm. Foto: Helena Karlsson

Den 8 oktober välkomnas gästerna in i stekoset.

– Det är lite mer än ett vanligt traditionellt restaurangbesök. Man får vara med och bidra själv som gäst, man steker sitt eget kött själv på en lavasten som man får in, som är upp till 400 grader varm, berättar Ellinor Pettersson.

Varm i en timme

Lavastenen behåller värmen uppemot en timme och serveras på en träbricka.

– Många äter på en gång men det går att vänta och steka sitt kött extra på stenen.

I restaurangen hänger också styckdelar i ett mörningsskåp. De är inköpta på Karlstad chark och deli och kommer att serveras till gästerna när det har hängmörats färdigt.

– Jättekul att vi kan köpa lokalt också. Det är viktigt att stötta det lokala, speciellt nu, säger Ellinor Pettersson.

Artikeltaggar

Inre hamnKarlstadKrogarMat och dryck

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.