En ny restaurang öppnar portarna i Karlstad. Men istället för den välbekanta hamburgerdoften så är det stekoset som ska locka gästen till bords.
Det är en väletablerad kedja som nu har kommit till Karlstad.
Blackstone steakhouse öppnade sin första restaurang 2015 i Falun. Nu finns kedjan på tio platser, bland annat i Göteborg, Sundsvall och Jönköping.
Växande område
I Karlstad ligger restaurangen i Inre hamn.
– Jag tycker det är superkul att de vill satsa i Karlstad. Det känns kul att de har valt just Inre hamn i Karlstad. Ett område som växer, både i näringsliv och i boende, säger Ellinor Pettersson, platschef på Blackstone steakhouse i Karlstad.
– Alla städer är intressanta men det gäller att hitta bra lägen. Vi har haft ögonen på Karlstad länge och nu hittade vi ett bra läge, säger Magnus Ehn, delägare i Blackstone steakhouse med restaurangansvar.
Den 8 oktober välkomnas gästerna in i stekoset.
– Det är lite mer än ett vanligt traditionellt restaurangbesök. Man får vara med och bidra själv som gäst, man steker sitt eget kött själv på en lavasten som man får in, som är upp till 400 grader varm, berättar Ellinor Pettersson.
Varm i en timme
Lavastenen behåller värmen uppemot en timme och serveras på en träbricka.
– Många äter på en gång men det går att vänta och steka sitt kött extra på stenen.
I restaurangen hänger också styckdelar i ett mörningsskåp. De är inköpta på Karlstad chark och deli och kommer att serveras till gästerna när det har hängmörats färdigt.
– Jättekul att vi kan köpa lokalt också. Det är viktigt att stötta det lokala, speciellt nu, säger Ellinor Pettersson.