Hoppa till huvudinnehållet

Pengaregn över värmländska idrottare

Publicerad:
Modos Olivia Carlsson, fostrad i Forshaga, är en av fem värmlänningar som tilldelas  Riksidrottsförbundets och Svenska spels elitidrottsstipendium 2020–2021.
Modos Olivia Carlsson, fostrad i Forshaga, är en av fem värmlänningar som tilldelas Riksidrottsförbundets och Svenska spels elitidrottsstipendium 2020–2021. Foto: ERIK MÅRTENSSON

Fem värmlänningar får ekonomiskt stöd av Riksidrottsförbundets och Svenska spel.

Detta i form av elitidrottsstipendium 2020–2021.

Stipendiet är på 50 000 kronor vardera och avsikten är att det ska möjliggöra fortsatt elitsatsning vid sidan av högskole- eller universitetsstudier.

Av 394 sökanden valdes 60 idrottare ut. Fem av dem – Mona Brorsson (skidskytte), Olivia Carlsson (ishockey), Lina Watz (simning), Henrik Larsson (friidrott) och Anton Regosa (curling) – kommer från Värmland.

– Nivån på årets stipendiater har sällan varit så hög, både idrottsligt och studiemässigt. Flera stipendiater har redan tävlat på såväl EM, VM som OS. I gruppen finns det flera mästerskapsmedaljörer, säger säger Liselotte Ohlson, avdelningschef för elitidrottsstöd, Riksidrottsförbundet, till RF:s sajt.

35 olika idrotter återfinns bland stipendiaterna och av de utvalda är 38 kvinnor och 22 män.

– Vår förhoppning är att elitidrottsstipendiet ska stötta de aktiva, så att de orkar att utvecklas in i den förhoppningsvis ljusare framtiden. Karriärerna för både studier och idrott är längre nu än tidigare. Något som är positivt, då många av de bästa satsar och presterar på topp i många år, säger Liselotte Ohlson.

Artikeltaggar

CurlingFriidrottHenrik LarssonIshockeyLina WatzMona BrorssonOlivia CarlssonParasportRiksidrottsförbundetSkidskytteSport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.