Hoppa till huvudinnehållet

Stök och väsen bakom låst hundrastgård

Publicerad:
Klagomål på stök och väsen är orsaken till att hundrastgården, intill Kulturskolan, är stängd till dess man i kommunen hittat en lösning.
Klagomål på stök och väsen är orsaken till att hundrastgården, intill Kulturskolan, är stängd till dess man i kommunen hittat en lösning. Foto: Anna-Stina Tallmyren

Klagomål om stök och hundskall samt trafik mitt i natten har lett till åtgärder vid hundrastgården intill Kulturskolan. Nu har det låsts till dess man vet hur man ska agera.

Varför har hundrastgården stängts, undrar personer som hört av sig till redaktionen och vi kontaktar Ulf Ring, på kommunens serviceenhet som säger:

– Jag har fått order av förvaltningschef och säkerhetssamordnare att låsa igen den.

Säkerhetssamordnare Per Hilding berättar i sin tur om vad som föregått beslutet att låsa rastgården:

– Det har inkommit väldigt mycket klagomål och rapporter om att det förekommer mycket stök kring hundrastgården, bilar som står på tomgång och stora hundar som skäller och rör sig i hundgården. Det har varit oroligt kring det, folk har varit rädda för att gå förbi och Kulturskolan ligger alldeles intill, men såväl föräldrar som barn har uttryckt att det känns olustigt.

Stör närboende

Hundrastgården kom till för att där tidigare fanns ett hunddagis, som drev av daglig verksamhet. Det är sedan länge nedlagt.

–Vi har nu funderat på om det inte är rätt ställe att ha en hundrastgård på. Det är avskilt, men stör närboende på Letälvs- och Västergården då hundar skäller, även nattetid, och bilar som kör på både cykelvägar och gräsmattor, säger Hilding vidare och beskriver hur man från kommunen tvingats ställa ut cementsuggor som hinder för biltrafiken.

Hilding nämner att även vårdpersonal, som har lokal i samma hus som Kulturskolan, vittnat om att där är väldigt stökigt.

Även polisen

Enligt Hilding förekommer det att de fått rapporter om hur folk åker dit i bil och rastar hundar vid 23-tiden på kvällen, men även ända fram till klockan 03 på natten.

– Det kanske inte är så lämpligt och särskilt inte om det är många hundar som håller igång. Vi har varit i kontakt med polisen, som också fått mycket rapporter om det och de vill att vi tittar på en lösning, säger Hilding och tillägger:

– Medborgarförslag finns om annan placering. Om vi ska flytta rastgården till en plats som inte är så avskild och som kanske gör att folk har mer koll eller vad vi ska göra är inte beslutat. Vi stänger den tillsvidare, som en temporär lösning till dess vi vet vad vi ska göra.

Artikeltaggar

DegerforsKulturskolanNyheterPer HildingUlf Ring

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.