Hoppa till huvudinnehållet

Power är laddad för Europaderbyt

Publicerad:
Power, här i en tidigare start, imponerade rejält på Åby på onsdagskvällen.
Power, här i en tidigare start, imponerade rejält på Åby på onsdagskvällen. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BIL

Nästa fredag körs Europaderbyt på Vincennes i Paris.

En av deltagarna är Power och Robert Berghs häst visade fin form under onsdagen genom att vinna S:t Leger på Åby på ett nytt svenskt rekord.

Robert Bergh drar sig inte för att matcha sina hästar tufft och trots att Power kvalade in till finalen av Europaderbyt blev det en start på Åby den här veckan.

Power var med i anrika S:t Leger och han imponerade stort. Bergh körde fram utvändigt om ledande Gulfstream Am varvet från mål och i en snabb avslutning var han skoningslös till slut. Vinnartiden blev 13,8/3 180 meter, två tiondelar bättre än Viking Broddes tidigare svenska rekord.

På V86 blev det bra betalt då åtta rätt gav drygt 700 000 kronor. I den första avdelningen visade stall Goops Alexi Quick att hon är på väg att tända till på allvar genom att spurta vasst till tredjeplatsen. Loppet vanns av Chumani, som fångade in undflyende M.T.Odakota den sista biten.

Erik Adielsson tog en dubbel genom att vinna med Dragster och Valuta E.W.

I Dragsters lopp var Vae Victis Club megafavorit men galopperade bort sig tidigt. Adielsson sparade på Dragsters speed genom att inte ladda från start och efter ett lopp som trea i andraspår spurtade han till en säker seger.

Valuta E.W. kom tidigt till ledningen i V86-avslutningen och vann säkert närmast före Klara Zonett.

Vass upphämtning som trea

Innan V86-loppen på Solvalla blev det två fina värmländska placeringar.

I det första loppet var Diva Ravina spelfavorit tillsammans med sin tränare Michael Larsson men efter 50 meter, på väg mot spets, blev det galopp. Hon återkom sedan till fjärde par utvändigt och visade bra takter med en rapp avslutning som trea.

Magnus Jakobsson blev tvåa med Global Black Money i det sjätte loppet. Efter en resa i andra par utvändigt rådde hon inte på spetsvinnade Tilda Express trots en stark avslutning.

Artikeltaggar

ÅbyErik AdielssonMagnus JakobssonMichael LarssonRobert BerghSolvallaTravV86

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.