Hoppa till huvudinnehållet

Spekulera och dividera om Nobelpriset

Publicerad:
Mats Malm, Svenska akademiens ständige sekreterare, tillkännager 2018 och 2019 års pristagare av Nobelpriset i litteratur i Börssalen. Snart är det dags för årets tillkännagivande.
Mats Malm, Svenska akademiens ständige sekreterare, tillkännager 2018 och 2019 års pristagare av Nobelpriset i litteratur i Börssalen. Snart är det dags för årets tillkännagivande. Foto: Anders Wiklund/TT

Vem får 2020 års Nobelpris i litteratur? På torsdag klockan 13 ska det avslöjas. Samma dag, med start 45 minuter innan den traditionella dörröppningen, arrangeras ett digitalt evenemang där frågan ska diskuteras.

Arrangör är Karlstads Humanistiska Förening, som under en heldigital sammankomst, via Zoom, öppnar för ett samtal om det kommande tillkännagivandet.

Att föreningen arrangerar ett förhandssnack har blivit något av en tradition på senare år, men då i form av ett panelsamtal i en lokal bokhandel. På grund av pandemin är det digitalt som gäller den här gången.

Klockan 12.15 på torsdag är det dags för den som vill delta, att klicka sig in via länken. Sedan är det fritt att delta i diskussionerna om vem man tror kommer att få priset och - inte minst viktigt - om vem man tycker borde få det.

– Jag tycker att Margaret Atwood vore bra. Eller Nadeem Aslam, han har ett oerhört vackert språk. Han borde kunna få det! säger Malin Edgren, vice ordförande i föreningen.

Artikeltaggar

FörfattareKarlstadKarlstads Humanistiska FöreningLitteraturNobelprisetSvenska AkademienZoom

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.