Mer skräp längs Klarälven - hemester en faktor

Publicerad:
2600 personer från 105 idrottsföreningar var tillsammans med medarbetare från Fortum, Städa Sverige och ambassadören Björn Ferry ute och plockade skräp. Foto: Fortum

30 ton skräp.

Det blev resultatet i årets älvstädning.

Och det är sju ton mer skräp jämfört med förra året.

– Vi ser att årets kraftiga ökning av hemestrande tyvärr även har inneburit en ökad nedskräpning kring våra älvar. Vid övernattnings- och campingplatser har det plockats många grillar liksom plast- och engångsartiklar, säger Maja Nordgren, projektledare på Fortum, i ett pressmeddelande.

Totalt deltog drygt 2600 personer från 105 föreningar längs Indalsälven, Ljusnan, Dalälven, Klarälven och Gullspångsälven.

– Det är roligt att så många föreningar vill delta i älvstädningen och det engagemang och den målmedvetenhet jag fått uppleva hos ungdomarna, från Åre till Gullspång, har varit imponerande. Då Covid-19 har även satt föreningslivet under hård press jag är glad att vi i år kunde låta fler föreningar delta, säger Maja Nordgren.

Resultatet av städningen var av en blandad kompott; cyklar, grillar, fiskeutrustning, campingutrustning, en koja, ett kylskåp, en säng och så massor av fimpar och snus. Det hittades även plånböcker som blev inlämnade till polisen.

Artikeltaggar

ÄlvstädningenBjörn FerryFortumMiljöSverigeVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare