Circus övertygande stort

Publicerad:
Björn Goop tränar Circus. Foto: NWT arkiv

Det var hög sportslig klass på Örebros tisdagstävlingar med försök till Breeders´ Crown.

Bland de treåriga stona övertygande Circus stort när hon vann med sin tränare Björn Goop trots ett tungt lopp.

Circus har utvecklats i en rask takt i de senaste starterna och senast var hon fyra i Svenskt Trav-Oaks.

Den här gången fick hon en inledning i tredjespår innan hon kom fram utvändigt om den ledande favoriten Beauty Kronos på den första långdsidan. Från den positionen satte Goop press på ledaren under det sista varvet och i en snabb avslutning avgjorde Circus med knapp marginal

Björn Goop vann även snabbloppet med Romanesque, som efter ett lopp i rygg på ledande Monark Newman speedade förbi denne på upploppet.

Lätt för Hail Mary

Semifinalerna till Breeders' Crown körs på Solvalla den 25 oktober och en av alla stjärnhästar som kommer att dyka upp den dagen är Hail Mary.

Efter den övertygande segern i Svenskt Trav-Derby visade han att den fina formen är intakt. Precis som på Jägersro tog Hail Mary ledningen och det blev en säker seger före Rackham och en vasst spurtande Brother Bill.

– Det är Breeders´ Crown som är det stora som är kvar på säsongen men det finns även lopp i Frankrike, sa Robert Bergh.

Bland de fyraåriga stona spetsvann Ganga Bae med minsta möjliga marginal före en vasst avslutande Ghostintheshell.

Hos de treåriga hingstarna var det Mister Hercules som vann från spets. Örjan Kihlström fick bestämma i den positionen och segern blev säker före Henessy Am.

Karriärens första

Tävlingsdagen inleddes med ett tvååringslopp och här tog Jan-Erik Lundqvist-tränade Mysterious Lucifer karrirärens första seger. Mikael J Andersson körde resolut till ledningen när startbilen släppte fältet och Mysterious Lucifer vann enkelt på tiden 16,3.

Andersson vann även det andra loppet med Axevallahästen Blue Frontline.

Artikeltaggar

Björn GoopMikael J AnderssonÖrebrotravetÖrjan KihlströmRobert BerghTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare