Vann från favoritpositionen

Publicerad:
När Galdalf Jaam kom till ledningen vann han V4-2 lätt med Jonas Moberg. Foto: Lennart Kihlman

Jonas Moberg har färre starthästar för dagen om man jämför med för några år sedan men de som tävlar gör det bra.

Under måndagen spetsvann Gandalf Jaam V4-2 på Färjestad.

– Han är bra men han gillar inte att trava bakom hästar, berättar Moberg.

Jonas Moberg har 25 hästar på träningslistan men det är endast sex som har startat. Han tränar med andra ord upp många unghästar och har till exempel lagt grunden för kanonerna Don Fanucci Zet, Milady Grace och Diana Zet åt Daniel Redén.

På listan nu finns fyra ettåringar med Zet-namn som sedan ska gå vidare till Solvallatränaren.

Given taktik

Under måndagen startade Moberg tre av stallets hästar. Bäst gick det för Gandalf Jaam som vann sitt lopp men även Eraja Jaam, fyra från spets, och Dr Martin, som sköt till bra som fyra efter en sen lucka, svarade för bra insatser.

– Gandalf Jaam har haft problem med sina framknän men nu har han varit hos veterinär Jonas Tornell och behandlats med ett nytt medel och det verkar som att det har fallit på plats. Det här är en bra häst men han gillar inte att trava bakom hästar. Nu hade vi satt på ett kuphuvudlag och med barfota runt om var taktiken given att gasa mot ledningen. Jag är jättenöjd med honom, berättar Moberg.

Det var väldigt svårspelat på V4 där de tolv vinnande systemen belönades med 121 692 kronor.

Pippi skrällde

Det blev en hemmaseger även i den tredje avdelningen när Per Nilsson vann med Camilla Nyberg-tränade Pippi Pagadi. Det syntes redan i provstarten att hon var ordentligt på hugget för dagen och efter en inledning på innerspår bytte Nilsson till sig tredje par utvändigt mitt i loppet.

Pippi Pagadi kom sedan fram perfekt i andraspår och avgjorde säkert mot loppets favorit Alfredo Sauce till slut.

I V4-1 var C.M.T.Queen Bee på jakt efter en ny seger, men en dålig rygg i Tracy's Princess blev hennes fall. Det innebar att det blev väldigt långt fram från tredje par utvändigt och trots en rejäl avslutning fick hon se sig knappt slagen.

Det blev en jätteskräll när Viktor Danoi, som vi rankade femma, vann till oddset 44,72. Från ett springspår körde Petter Karlsson till ledningen och efter ett jämnt tempo höll Viktor Danoi precis undan på 14,5/1 640 meter voltstart.

I V4-4 blev det i alla fall en favoritseger när Vitro Diablo vann efter att Kim Eriksson hittat andra par utvändigt från sitt bakspår.

Även på V5 var det svårspelat och fem rätt gav hela 128 119 kronor. I V5-5 blev det hemmaseger genom Mikael J Andersson med Fly K.Bridge, som avgjorde med lätthet efter att hon fått smyga med i tredje par invändigt.

Även Peony var nära att vinna men var målfotoslagen av Peachonthebeach. Därmed vann Kim Eriksson två lopp och det gjorde även Rikard N Skoglund med Hulk Marke och Bat Marke.

Artikeltaggar

FärjestadstravetJonas MobergMikael J AnderssonPer NilssonTravV4V5

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare