Bubbel från Byrån: Beskatta allt onödigt prat

Publicerad:
STOCKHOLM 2018-03-14 Nooshi Dadgostar, ny vice ordförande för Vänsterpartiet Foto: Lars Pehrson / SvD / TT / Kod: 30152 ** OUT DN, Dagens Industri (även arkiv) ** Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Om statsråden i den rödgröna regeringen betalade ett par kronor varje gång det kallades till en innehållslös pressträff skulle det gå att skramla ihop till ett jobbskatteavdrag eller två, skriver Byrån.

Regeringen lättar inte på smittskyddsrestriktionerna. Det kallade statsministern med entourage till en pressträff för att meddela (24/9). Byrån ser här en möjlig inkomstkälla till staten. Om statsråden i den rödgröna regeringen betalade ett par kronor varje gång det kallades till en innehållslös pressträff skulle det gå att skramla ihop till ett jobbskatteavdrag eller två. Eller varför inte en satsning på försvaret?

Vänstern i salongerna

Vänsterpartiet har gjort en resa. Det kommunistiska arvet sägs vara ordentligt nedpackat med alla andra gamla skelett uppå vinden. Och genom det stundande partiledarbytet kan ytterligare ett steg tas. I en intervju i Dagens Nyheter (20/9) slår Nooshi Dadgostar, som är den enda kandidaten till ny ledare, fast att Vänstern inte ska vara ett livsstilsval. Även de som inte bor i hyresrätt i förorten ska vara välkomna att rösta på V, manar Dadgostar.

Själv har hon tagit tillfället i akt och övergett hyresrätterna för en bostadsrätt i Stockholm, meddelar hon. Byrån ser det som att en gammal möbel har dammats av – salongskommunisten.

Grälsjuk titelfixering

Saknar du formell titel kan du räkna med att bli sämre bemött av kommunen. Detta hävdar åtminstone Institutet för arbetsmarknadspolitisk utvärdering, IFAU, som gjort en studie där forskarna testat att mejla Uppsala kommun med underskrifter med och utan titlar såsom legitimerad tandläkare. Att den som slängde med titeln fick längre och vänligare svar från kommunen tog forskarna som intäkt att klass spelar roll.

Men forskarna bör dämpa det högljudda trummandet om klassperspektivet – de tycks aldrig ha stött på mejl från grälsjuka småpåvar som slänger sig med akademiska titlar som andra sockrar pannkakor. Kanske är det helt enkelt så att de kommunanställda i sina svar försöker att undvika konflikt.

Svenska Nyhetsbyrån

Byrån ser det som att en gammal möbel har dammats av – salongskommunisten.

Artikeltaggar

BostadsrätterBubbel från ByrånCoronavirusetHyresrätterIFAUNooshi DadgostarRegeringenSigneratUppsala kommunVänsterpartiet

Läs vidare