Hoppa till huvudinnehållet

"Det är min roligaste seger"

Publicerad:
Monfalcone ordnade Peter Strömbergs roligaste seger i karriären genom att vinna Interjakts Årjängsmästare.
Monfalcone ordnade Peter Strömbergs roligaste seger i karriären genom att vinna Interjakts Årjängsmästare. Foto: Lennart Kihlman /ALN-Pressbild A

Finalen av Interjakts Årjängsmästare med 100 000 kronor till vinnaren var huvudnumret vid Årjängs söndagstävlingar.

Det blev hemmaseger när Monfalcone vann med sin tränare Peter Strömberg efter en rejäl insats.

– Det är min roligaste seger i karriären, jublade Strömberg.

Det var inga roliga yttre förutsättningar som det bjöds på när söndagens storlopp skulle köras. En dryg timma innan hade det börjat att regna rejält och banan blev slirig och det syntes att många hästar hade det jobbigt med den.

Monfalcone hade 60 meters tillägg i loppet och satt placerad i sjätte par utvändigt när favoriten Millmighty övertog ledningen efter ett drygt varv. 1 200 kvar attackerade Strömberg och i den näst sista kurvan var Monfalcone framme utvändigt. På Peter Strömbergs kroppsspråk syntes det att han var segersäker redan 600 kvar.

Så här berättar han om loppet:

Monfalcone tramapade iväg hyfsat även om det slirade lite för honom inledningsvis. Mitt i loppet tog de upp mycket där framme och när jag gick ut bet det så bra att jag ville köra fram till utvändigt ledaren direkt. När vi var framme utvändigt blev min häst väldigt pigg och det såg ut som att Paw Mahonys häst slet med banan i det läget. I det skedet kändes det bra även om någon kunde komma bakifrån.

Pricken över i:et

100 000 kronor är det största belopp som Peter Strömberg kört in som kusk i ett lopp men det är fler faktorer som spelar in när han rankar det som den roligaste segern.

– Det känns bra för min, ägaren Tommy Eriksson och hästens skull. Monfalcone har gjort det bra utan att få sätta dit pricken över i:et när det är stora pengar att köra om. Bortser man från V75 är det här det största loppet i Årjäng i år och att få vinna det är stort.

I Svea kallblodsmästare med 75 000 kronor till vinnaren var Åsrud Vilja megafavorit och det blev en uppvisning. I det lilla fältet var Åsrud Vilja snabbt framme i andra par utvändigt och precis lagom till att hästarna gick ut på det sista varvet hade Rikard N Skoglund placerat Åsrud Vilja i ledningen.

Från den stunden utökades avståndet till konkurrenterna undan för undan och hon vann med sju längder till slut.

Galopp för favoriten

Lagom till den femte GS75-avdelningen hade regnet gjort banan riktigt blöt och det var endast tre av åtta hästar som gick felfritt. Favoriten Maestro Zon hade avgjort spetskampen när han rullade över i galopp. Han fick sedan trava utvändigt ledaren vilket blev för tufft och han slutade trea.

Vann gjorde Erik Berglöf med Paramount Tile, som speedade rappt efter att Berglöf smugit ut med henne i andra par utvändigt varvet från mål.

Mikael J Andersson har en ruskigt fin stallform för dagen och i GS75-3 blev det en ny seger. Andersson körde Black Alex till ledningen i den andra kurvan och segern blev säker före en bra avslutande Edler.

Övriga vinnare på GS75 var Bransbyns Juke Box, Voje Piril och Athos Race. Vinsten med Athos Race var en av två för Carl Johan Jepson under dagen då han även vann med Iselin B.R. innan det stora streckspelet.

Artikeltaggar

Årjängs travbanaCarl Johan JepsonErik BerglöfGS75Mikael J AnderssonPeter StrömbergTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.