Public Enemy är fortfarande ettrigt underhållande

Skivor
PUBLICERAD:
Flavor Flav och Chuck D i Public Enemy.
Foto: Mark Allan

En Public Enemy-skiva anno 2020 låter som en potentiellt deprimerande upplevelse. Men What you gonna do when the grid goes down är en pigg skiva, full av underhållande infall och gäster som funkar alldeles utmärkt i sammanhanget. Gubbrap har sällan varit så här medryckande och energisk. Det inledande, funkiga titelspåret låter både gammalt och nytt på samma gång, och hade nog hyllats mer på de hippare sajterna om det kommit från en ung rappare.

Imponerande är också att ilskan inte riktigt falnat under åren. När de uppdaterar sin gamla dänga Fight the power så tror jag dem fortfarande. Allra bäst är de nog i ettriga State of the Union (med DJ Premier som gäst), fina Rest in Beats och tramssköna Public Enemy Number Won. Albumet är egentligen ett hopkok av gamla och nya låtar, men det spelar mindre roll. Det funkar ju.

Bästa låt: State of the union

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

REKOMMENDERAT FÖR DIG