Hoppa till huvudinnehållet

Ny stor ökning – Värmland över Norges gräns

Publicerad:

Ytterligare nio värmlänningar har bekräftats smittade av covid-19 det senaste dygnet.

Det innebär att Värmland nu är över den norska karantänsgränsen om man ser till Region Värmlands redovisade siffror den senaste tvåveckorsperioden.

Totalt har nu 1 300 värmlänningar smittats av covid-19 sedan pandemin bröt ut.

Den senaste tvåveckorsperioden har knappt 60 värmlänningar smittats.

Värmland har därmed i dagsläget 21 bekräftade fall per 100 000 invånare, vilket alltså överstiger Norges kravgräns på 20.

Under torsdagen meddelades det att alla norrmän avråds från alla icke nödvändiga resor till Blekinge och Södermanland.

Det innebär i sin tur att de som reser till Norge från dessa platser måste sitta i karantän i tio dagar.

De nya reserestriktionerna träder i kraft vid midnatt på lördag.

Nya restriktioner när det gäller resor till Värmland kan bli aktuellt först nästa vecka.

Ytterligare en värmlänning vårdas nu också på sjukhus med anledning av covid-19.

Just nu vårdas två personer på Centralsjukhuset i Karlstad. Sjukhuset i Arvika och sjukhuset i Torsby vårdar en patient var. Ingen av dem är i behov av intensivvård.

Här är en sammanfattning på vad som skett sedan den 28 februari:

Läs mer:

Allt fler värmlänningar slappnar av inför coronahotet: "Allvarligt"Överläkaren: "Det kommer inte att finnas vaccin för alla"Vabbandet slår alla rekord i pandemin – det här gäller för dig med sjuka barnCorona: Inifrån skidresan som förändrade VärmlandVärmländska covid-patienter får hett eftertraktat läkemedelHallén delar Anders Tegnells oro för Värmland: "Risken är större"78-årige Arne låg på iva i fem veckor: "Många trodde att jag inte skulle klara mig"Elin, 37, har varit sjuk i covid-19 i fyra månader: Det blev bara värre och värreOtur med immunförsvaret kan göra dig långtidssjuk i covid-19Inifrån viruskriget på CSK-intensiven: "Det går ofta väldigt snabbt"Tio värmlänningar: Vi har haft covid-19 – och så sjuka blev vi

Artikeltaggar

ArvikaCentralsjukhuset i KarlstadCoronavirusetIntensivvårdKarlstadNorgeRegion VärmlandTorsbyVård och omsorgVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.