Hanna Järver bjuder stillhet och explosion

Skivor
PUBLICERAD:
Hanna Järver ger lyssnaren utrymme för egen tolkning och association.
Foto: Claudio Bresciani / TT

Örebrobördiga Hanna Järver är tillbaka med ett nytt soloalbum. Detta blir hennes andra och det bjuder på såväl elektroniska som nedtonade melodier och träffsäkra texter. Hanna Järver har lyckats fånga vardagslunkens många toppar och dalar och förmedlar dem på ett personligt och berättande vis som väcker igenkänning hos lyssnaren.

Tusen täta lögner in är en skarp popskiva som pendlar mellan indie- och electropop på ett klipskt och piggt sätt. Järver uppvisar stora tempoväxlingar där den elektroniskt explosiva och intensiva Apocalypse slår i taket medan den stillsamt ackompanjerade Noll har en mer avskalad framtoning. Texterna är genomgående tydliga och raka men ger trots det lyssnaren stort utrymme för egen tolkning och association. Ett varningens finger kan dock höjas för de många ljudeffekter som sprängts in vilka ibland tar över och förpassar texterna till periferin.

Albumets höjdpunkt sticker ut och bär samma namn som albumets titel, och bjuder lyssnaren på en melodisk och självsäker slinga med tydliga influenser från ett synthigt 80-tal.

Bästa låt: Tusen täta lögner in

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.