Hoppa till huvudinnehållet

Värmländska artister tolkar Sven-Ingvars, All That Jazz och Da Buzz

Publicerad:
Dilbas "I'm sorry" för en ny kostym av Dotter.
Dilbas "I'm sorry" för en ny kostym av Dotter. Foto: TT/Carl Edlom

P4 Värmland beskriver det som ett eget "Så mycket bättre". Fem låtar ur den värmländska musikskatten tolkas av nutida artister som rötter i Värmland. Bland de medverkande artisterna finns Dotter som är först ut med sin version av Dilbas "I'm sorry".

Vidare medverkar Havet, Hederos & Hellberg, Erika Jonsson, I’m Kingfisher och Wolver och låtarna som ska tolkas är Jumpers "Tapetklister”, ”Byns enda blondin” av Sven-Ingvars, ”Do you want me” av Da Buzz, ”Djingis Kahn” av Vikingarna och All That Jazz ”Even the trees”.

– Vi på P4 Värmland ville ge nytt liv åt vår musikskatt och vara med och skapa nya hits till våra spellistor, och resultatet knockade oss, säger Mari Stenström, programutvecklingschef på P4 Värmland.

Coverversionerna kommer att släppas löpande i P4 Värmland under hösten.

Artikeltaggar

All That JazzDa BuzzErika JonssonHederos & HellbergI’m KingfisherJumperMusikNöje/KulturP4 VärmlandSven-IngvarsVikingarna

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.