Hoppa till huvudinnehållet

Oppositionen misskrediterar Sunne kommun

Publicerad:
Något misstroende har vi aldrig uttalat, däremot kan vi omöjligt ställa oss bakom att vd hänger ut andra, skriver Kristina Lundberg (bilden) med flera.
Något misstroende har vi aldrig uttalat, däremot kan vi omöjligt ställa oss bakom att vd hänger ut andra, skriver Kristina Lundberg (bilden) med flera. Foto: Lisa Olaison

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

I själva verket är det de som blåser upp ständigt återkommande stormar för att misskreditera och undergräva det arbete som görs i kommunen, skriver Kristina Lundberg med flera.

Oppositionens företrädare i Sunne kommun Henrik Frykberger (M), Björn Gillberg (HS) och Henrik Lagerlöf (HS) hotar och varnar Kristina Lundberg i olika inlägg och uttalanden där de beskyller henne för att söka konflikt. I själva verket är det de som blåser upp ständigt återkommande stormar för att misskreditera och undergräva det arbete som görs i kommunen. Ekonomienhetens medarbetare hängs ut som att de inte kan sitt jobb, när de istället arbetar utifrån kända fakta som inte stämmer överens med det oppositionen för fram.

Det möte med Städtjänst Värmland som vi, Kristina Lundberg och Tobias Eriksson, får kritik för har inte ägt rum. Däremot har vi diskuterat på vilket sätt vi ska bemöta det brev som Städtjänst Värmland skickat till kommunen. Om vi inte ens har möjlighet att diskutera hur vi ska hantera saker innan vi får kritik blir det svårt att jobba. Vad är det oppositionen är ute efter? Varför detta höga tonläge? Hur ska vi som kommunalråd arbeta om vi inte kan svara dem som direkt har ställt en fråga till kommunen?

Så skriver du en debattartikel

Det är inte rimligt att vi blir så hårt kritiserade för att vi vill lyssna på dem som tar kontakt med oss. Det handlar ingenting om att visa misstroende och det innebär inte att vi håller med den vi pratar med. Däremot vill vi bilda oss en egen uppfattning i de ärenden som finns för att se till Sunnes bästa.

Anders Svensson, Sunne Fastighets AB:s vd har själv valt att säga upp sig, vilket vi beklagar. Något misstroende har vi aldrig uttalat, däremot kan vi omöjligt ställa oss bakom att vd hänger ut andra. Som politiker har vi också ett arbetsgivaransvar. Brister som finns kan inte enbart skyllas på andra. Vår ambition är att hitta lösningar tillsammans med de som är berörda.

Anders Svensson meddelade redan i juli att han hade för avsikt att gå i pension vid årsskiftet. Så vi uppfattar allt detta som en efterhandskonstruktion regisserat av oppositionen.

För det politiska styret i Sunne kommun

Kristina Lundberg (C)

Tobias Eriksson (S)

Freddy Kjellström (C)

Sophie Janulf (C)

Nils Ahlqvist (C)

Linda Johansson (S)

Gert Dahlberg (S)

Artikeltaggar

Anders SvenssonBjörn GillbergCenterpartietDebattFreddy KjellströmHenrik FrykbergerHenrik LagerlöfKristina LundbergSocialdemokraternaSunne Fastighets ABSunne kommunTobias Eriksson