Hoppa till huvudinnehållet

Julmarknad i Rottneros park

Publicerad:
Förhoppningsvis är det en betydligt vitare inramning under luciahelgen när Rottneros parks vd Magnus Holmvik planerar för julmarknad.
Förhoppningsvis är det en betydligt vitare inramning under luciahelgen när Rottneros parks vd Magnus Holmvik planerar för julmarknad. Foto: Dan Enwall

Under luciahelgen blir det julmarknad i Rottneros park och därmed premiär för "Jul i parken".

– Vi arbetar för att förlänga säsongen och vill göra detta till en tradition, berättar parkens vd Magnus Holmvik.

Nu berättar Magnus Holmvik att man hade planer för en julmarknad redan förra året.

– Men då var vi för sena i planeringen så vi sköt på det ett år. Sedan kom corona, och nu tog vi beslutet för några veckor sedan, berättar han.

Corona är förstås ett bekymmer.

– Vi har sagt att man kan vara både inomhus och ute, men om rådande restriktioner gäller kommer julmarknaden enbart att vara utomhus. Ute är inget problem, det såg vi redan på skördefesten att folk tar sitt eget ansvar väldigt bra, berättar han.

Julmarknaden pågår två dagar och man har valt att förlägga den till luciahelgen.

– Normalt sett är det en väldigt konkurrens från andra julmarknader i Värmland så vi valde att lägga den ganska sent i december.

Vad kommer att ske i parken?

– Hantverkare kommer att finnas på plats och i och med att det är luciahelgen ska vi ha luciatåg, tomtar och andra happenings. Huvudtanken är att hantverkarna ska stå i allén och in mot Spegelsalen men det beror på hur många utställare det blir. Vi har ju egentligen obegränsat med plats. Vi tänkte även få till aktiviteter för barnen. Om det blir julmat eller liknande är inte bestämt ännu. Vi är fortfarande i planeringsstadiet.

Hantverkare kommer att finnas på plats bland annat i allén vid årets julmarknad.
Hantverkare kommer att finnas på plats bland annat i allén vid årets julmarknad. Foto: Karina Johansson

För att skapa mysig stämning kommer parken att lysas upp med marschaller och belysning.

– Tack vare ett cupido-projekt som vi är med i, ska vi satsa på belysning i parken. Vi har fått bidrag till detta för att kunna förlänga säsongen i parken. Då kan vi även ha höstarrangemang och julmarknad och vi kommer i första hand att sätta belysning på Spegelsalen och skulpturer och träden runt om. Det är inte säkert att vi hinner helt färdigt men vi ska i alla fall börja, berättar Magnus Holmvik.

Artikeltaggar

JulmarknaderMagnus HolmvikNyheterRottnerosRottneros park

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.