FBK-förlust mot tippade bottenlaget – centerstjärnan skadad

Publicerad:
Det blev ingen munter match för FBK nere i Oskarshamn. Foto: SUVAD MRKONJIC

Färjestad har inte inlett säsongen som man ville. Torsk mot Luleå i premiären och mot Brynäs i hemmaditot. Mot Oskarshamn inkasserades lagets tredje nollpoängare, 4–2 skrevs slutsiffrorna till.

Oskarshamn kom till match med en vinst och en förlust, och framförallt hade coachen Martin Filander hittat ett sätt att störa FBK på.

– Få ned pucken djupt i deras zon, då kan de få det jobbigt, sa han i Cmore inför matchen.

Och det var precis vad Oskarshamn gjorde.

FBK var bra i fem mot fem, nästan bättre matchen igenom. I spel med en man mer däremot, där var Oskarshamn vassa. Två mål i första perioden och ett i fem mot fem gjorde att hemmalaget lämnade isen efter första perioden med 3–1 i ryggen.

– Vi visste innan att Oskarshamn är vassa i powerplay, ändå tog vi en onödig tvåa i offensiv zon och då small det direkt, säger Johan Pennerborn.

Färjestads boxplay skulle på inget sätt vara Oskarshamns största orosmoln den här kvällen. I fjol var FBK fjärde bäst i serien, i år är man näst sämst med bara 56,25 procent.

Har ni ändrat något stort eller varför ser det ut som det gör?

– Nej, vi har ändrat lite små detaljer. Men inga större grejer. Jag tror att det handlar om självförtroende, vi agerar inte med pondus och aggressivitet. Sedan kan det finnas detaljer i vårt spel som vi ser när vi analyserar det.

Nilsson skadad

Ett redan desarmerat Färjestad fick det än jobbigare när Jacob Nilsson tvingades kliva av efter en kollision med Markus Modigs.

– Det är tufft för oss. Både Jacob och Gustav Rydahl borta, det är våra två toppcentrar som vi får klara oss utan.

Hur är det med honom?

– Den informationen jag har fått från medical är att det är en rejäl lårkaka. Inget allvarligt, men det kommer nog ta ett tag att bli av med. Han är inte med och tränar i morgon och troligtvis inte heller med på lördag mot Malmö.

I Nilssons ställe klev Martin Johansson in och spelade center i förstakedjan. Johansson passade även fram till Michael Lindqvist som gav FBK hopp med sitt andra för kvällen.

– Vi spelade bra i fem mot fem, skapade en hel del. Hade ett par frilägen, något stolpskott, fick 4–2 och gjorde ett försök i tredje.

Målskytten Michael Lindqvist gjorde sitt tredje på två matcher.

– Skönt att göra mål, men det är som i förra matchen. Vinner vi inte är det inget värt känns det som.

Färjestad spelar sin nästa match på lördag när man tar emot Malmö hemma.

Artikeltaggar

Färjestad BKFärjestad BK HerrIK OskarshamnIshockeyJacob NilssonJohan PennerbornMichael LindqvistSHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare