Hoppa till huvudinnehållet

104 verk visas på höstsalongen

Publicerad:
Fjolårets höstsalong hölls i Karlstad på Värmlands museum (bilden). Då firade arrangörsföreningen jubileum och hela 151 konstnärer ställde ut runt 250 verk. I år blir det färre.
Fjolårets höstsalong hölls i Karlstad på Värmlands museum (bilden). Då firade arrangörsföreningen jubileum och hela 151 konstnärer ställde ut runt 250 verk. I år blir det färre. Foto: Lena Richardson

67 konstnärer passerade jurymannens stränga öga och får visa sina verk på årets värmländska höstsalong.

95 personer sökte med 181 verk till Värmlands konstförenings traditionella höstsalong, som i år huserar på Rackstadmuseet i Arvika.

Utställningen öppnas lördagen den 10 oktober, men redan nu avslöjar föreningen på sin hemsida de siffermässiga förutsättningarna. Av de 95 konstnärerna valdes 67 ut och 181 anmälda konstverk skalades ner till 104.

För urvalet stod enmansjuryn Patrik Andiné från Göteborg, som gjorde urvalet från foton.

Förutom de utvalda verken visas verk av konstföreningens fyra stipendiater Berit Fradera, Mats Bergström, Susanne Lund Pangrazio och Therese Olsson. De ska även få sina stipendier i samband med utställningen.

Även Jörgen P Karlsson, som gjort årets omslagsbild, är med på salongen.

Utställningen pågår till den 26 november. Det blir ingen vernissage och invigningstal och antalet besökare är maximerat till 50 personer i taget.

Artikeltaggar

ArvikaHöstsalongKonstKonstnärRackstadsmuseetUtställningarVärmlands konstförening

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.