Hoppa till huvudinnehållet

Coronasäkert event ska locka stadsbor till centrum

Publicerad:
Citysammans startade under onsdagen. Åsa Eriksson, cityutvecklare på Centrum Karlstad, berättar att alla aktörer i centrum är med.
Citysammans startade under onsdagen. Åsa Eriksson, cityutvecklare på Centrum Karlstad, berättar att alla aktörer i centrum är med. Foto: Håkan Strandman

Ett centrum för alla. Det var huvudtanken när Centrum Karlstad tog omtag inför hösten. Resultatet: Citysammans, ett arrangemang som spänner över fyra dagar och där alla är inkluderade.

Det blir inga fler Tjejkvällar. Arrangemanget som har tretton år på nacken är nu skrotat.

– Nej, det blir ingen tjejkväll i år, eller i framtiden. Det var bestämt sedan innan att vi lägger ner tjejkvällen. Vi ska vara en stad för alla och tjejkvällen var, enligt många, ett exkluderande event, säger Emma Richter, kommunikatör på Centrum Karlstad.

Arrangemanget som började på onsdagen, är inte i stället för, utan något annat.

– Det här är ett arrangemang där vi tillsammans alla aktörer går under namnet Citysammans. Det här är ett omtag från alla i centrum. Ett koncept för alla lokala stadsvänner, berättar Åsa Eriksson, cityutvecklare på Centrum Karlstad.

"Såklart tänker vi på säkerheten"

Arrangemanget har fått kritik innan det ens har börjat. Men tanken på corona har funnits med under hela planeringsprocessen.

– Det kommer att finnas trygghetsvärdar som kommer att gå runt på stan, sen är aktiviteterna utspridda på flera dagar och det är för att undvika folksamlingar och varje aktivitet är ansvarig att följa restriktionerna från Folkhälsomyndigheten. Såklart tänker vi på säkerheten. Vi bryr oss om varandra och stannar hemma om man är sjuk.

Under fyra dagar så sker det aktiviteter i Karlstads centrum och butikerna har öppet extra länge. Våra fyrbenta vänner får lite extra uppmärksamhet, precis som den sportintresserade och framförallt, den shoppingsugna.

Artikeltaggar

15 husetCentrum KarlstadDuvanhusetFolkhälsomyndighetenKarlstadMitticityNyheter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.