Albin får årets Superhjälte-stipendium

Näringsliv
PUBLICERAD:
Albin Samuelsson med företaget Fastpark AB (i mitten) är årets superhjälte enligt prisutdelarna. Amin Mohammadi som driver Park city och Emelie Sjöberg som driver Kaylin fick varsitt andrapris.
200 000 kronor och starthjälp av ett proffsigt advisory board. Det består stipendiet av som Albin Samuelsson tog hem i årets alternativa upplaga av 100 grader Karlstad.

Fastpark AB tillhör den moderna delningsekonomin och erbjuder en app som gör det möjligt att hyra ut privata parkeringsplatser. Genom Fastpark-appen kan man förboka en parkeringsplats och därigenom spara tid genom att man slipper leta.

Albin Samuelsson blev förra året utsedd till Årets tjänst på Ung företagsamhets SM-final.

Nu har han fått ytterligare bekräftelse på att han har en bra affärsidé. Han är årets vinnare av det så kallade superhjältestipendiet som delas ut på näringslivsgalan alternativa 100 grader Karlstad.

Fina andrapriser

Nytt för i år är att det även delas ut två andrapriser a' 25 000 kronor. De går till Emelie Sjöberg och Amin Mohammad.

Emelie Sjöberg designar och säljer lösögonfransar genom så kallad influencer marketing i företaget Kaylin. Det gör hon med framgång. Bland kunderna finns make up-artister i storstäder, och man kan se hennes produkter och fransar bland annat i tv-program som Idol, Talang och Allsång på Skansen.

Amin Mohammadi har också en app-idé som är under utveckling. Företagets vision är att "skapa ett digitalt verktyg som kan förtydliga frågor kring krångliga parkeringsskyltar i vardagen."

Kända företagare

Bakom stipendiet står ett antal värmländska företagare med Mc Donaldsentreprenören Patrik Hjelte i Karlstad i spetsen. De vill genom Superhjältestipendiet ge unga entreprenörer en skjuts framåt i sitt företagande.

Förutom Patrik Hjelte och Mc Donalds är det Hanna Åkerstedt och hennes First Hotell River C samt Sanna Andersson med styrelse på Communicare som finansierar stipendiet som delas ut i samarbete med Ung företagsamhet Värmland.

Patrik Hjelte har varit styrelseledamot i Ung företagsamhet Värmland i flera år och har en given plats i juryn som väljer ut Årets UF-företag.

"Han ser varje år hur unga drivna entreprenörer och spännande affärsidéer med stor potential passerar och vill med stipendiet uppmuntra unga att driva sina företag vidare och ge dem en rivstart i företagandet" skriver Ung företagsamhet Värmland i ett pressmeddelande.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.