Hoppa till huvudinnehållet

Filmbolag söker: Alex Schulmans lägenhet

Publicerad:
Den som har en lägenhet i Göteborg som ser ut så här, kan få en filminspelningsplats i sitt hem nästa år. Alex Schulman själv bor i Stockholm och hans arbetsrum ska skildras i filmatiseringen av Bränn alla mina brev.
Den som har en lägenhet i Göteborg som ser ut så här, kan få en filminspelningsplats i sitt hem nästa år. Alex Schulman själv bor i Stockholm och hans arbetsrum ska skildras i filmatiseringen av Bränn alla mina brev. Foto: Malin Hoelstad/SvD/TT

Var ska författaren Alex Schulman bo? I filmen "Bränn alla mina brev", alltså.

Nu söker filmbolaget efter en stor, vacker lägenhet på rätt adress - i Göteborg.

NWT har tidigare skrivit om den kommande filmatiseringen av Alex Schulmans roman om sin mormor och morfar, Karin och Sven Stolpe.

Paret Stolpe bodde i Filipstad, men om filminspelningen kommer att nå dit är fortfarande oklart.

Nu avslöjar Göteborgs-Posten att åtminstone delar av filmen kan spelas in i Göteborg. På strategisk adress i staden sitter anslag där SF Studios söker inspelningsmiljöer: på Engelbrektsgatan finns många gamla stora fastigheter.

Sekelskifte på önskelistan

"Vi söker efter fina och rymliga sekelskifteslägenheter. Tanken är att det ska föreställa ett hem där en nutida författare bor tillsammans med sin familj" står det bland annat på anslaget som är undertecknat av bolagets platschef. Det har även stått "med öppen planlösning", men det är överstruket.

Det duger inte med någon liten, ansenlig författarlya heller. Tre sovrum, ett arbetsrum, hall, kök, vardagsrum samt balkong står på bolagets önskelista.

Och:

"Författaren har en smakfull inredning, tycke för konst och givetvis stort intresse för att läsa och skriva böcker", skriver platschefen och framhåller att det är bra om det finns stora bokhyllor på plats i lägenheten.

"I begynnelsen"

Regissören Björn Runge är kortfattad i sin kommentar till GP:

– Vi är igång med att leta team, sätta upp planer och börja med lite provfilmningar. Allt är i begynnelsen, så att säga... säger han till GP.

Enligt Runge är det inte klart vilka som kommer att ta hand om huvudrollerna i dramat.

Alex Schulman: "Han blir så arg om jag skvallrar"Han regisserar Alex Schulmans dramaAlex Schulman: "Torpet i Gustavsfors är min kärna"Alex Schulman lyfter mormor - och gör upp med morfar

Artikeltaggar

Alex SchulmanBjörn RungeFilipstadFilmFörfattareGöteborgGöteborgs-PostenKändisarLitteraturStockholmSven Stolpe

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.